Sibiu, sub apă: mii de oameni fără curent, animale moarte și case inundate

Sibiu, sub apă: mii de oameni fără curent, animale moarte și case inundate

Județul Sibiu s-a confruntat cu mai multe valuri de inundații în ultimele săptămâni, dar cel mai recent dintre ele s-ar putea să fi făcut și cele mai multe victime.

Pe parcursul zilei de luni, mai multe localități din județul Sibiu s-au confruntat cu ploi torențiale ce au dus la inundații pe sufrafețe foarte mari. Aproximativ 2400 de oameni au rămas fără curent, iar lucrările de restabilie a conexiunii la rețeaua electrică sunt extrem de dificile.

Conform primelor estimări, cinci gospodării au fost inundate grav și două mașini. Doar în localitățile Tălmaciu și Tălmăcel, inundațiile au dus la moartea a 40 de găini și patru câini, conform unui comunicat emis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu.

„Ca urmare a codului portocaliu de precipitaţii şi a ploilor torenţiale din intervalul orar 14,55-16,50, pompierii sibieni au intervenit astfel: în localitatea Tălmăcel pentru evacuarea apei din 5 gospodării şi 2 autoturisme şi un scuter mutate de viitură în albia râului; în localitatea Tălmaciu, str. M.Viteazu, pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie iar SVSU Tălmaciu a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe DN7 şi a unui copac căzut pe carosabil DJ 106 D Cisnădioara. În contextul existent, au fost afectate 33 PT Electrica şi au fost afectaţi 2.434 utilizatori. S-au remediat parţial şi se lucrează în continuare pentru remediere de către SDEE Electrica”, a precizat ISU Sibiu, citat de Agerpres.

Pentru a ajuta oamenii aflați la ananghie, 16 angajați ai ISU Sibiu au intervenit în teritoriu cu autospeciale și electropompe pentru evacuarea apei. „Pagube înregistrate: 2 autoturisme, 1 scuter, circa 40 de găini şi 4 câini. Momentan se lucrează pentru extragerea apei din gospodării şi subsoluri afectate”, a mai anunţat ISU Sibiu în același comunicat.

Efortul celor de la ISU a fost completat de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Tălmaciu. Locuitorii au îndepărtat un copac căzut pe Drumul Național 7. Un alt copac a blocat temporar circulația pe Drumul Județean 106D spre Cisnădioara. Pagube-in-urma-ploii-de-luni-1-8
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI