Au fost prinși tâlharii care s-au dat drept polițiști și au furat 20.000 de euro. Ce pedeapsă riscă aceștia

Au fost prinși tâlharii care s-au dat drept polițiști și au furat 20.000 de euro. Ce pedeapsă riscă aceștia
Tâlharii care s-au dat polițiști falși au fost reținuți

Oamenii legii i-au prins pe cei care s-au dat drept polițiști, săptămâna trecută, și au sechestrat trei persoane, pe un bărbat, pe soția și soacra acestuia, din Popești-Leordeni, apoi le-au furat banii. Aceștia au intrat noaptea peste ei, susținând că sunt polițiști.

Falșii polițiști au furat 20.000 de euro

Jaful a fost surprins de mai multe camere din zonă, iar din imagini reiese că cel puțin cinci persoane mascate au participat. În momentul de fața, oamenii legii anchetează 11 adrese. Sunt vizate 13 persoane, iar la audieri au fost aduși deja 3 suspecți. Aceștia sunt acuzați de tâlhărie calificată și lipsire de libertate.

Anchetatorii iau în calcul o posibilă legătură cu un alt dosar de fraudă energetică, în care era vizată persoana tâlhărită în urmă cu o săptămână. Bărbatul prădat ar fi fost implicat vara trecută într-un dosar instrumentat de DIICOT, potrivit unor surse din anchetă. Audierile au loc la sediul Inspectoratului Poliției Ilfov.

Imagini dinaintea jafului au fost surprinse de camerele de supraveghere

Tâlharii au intrat peste victimă la ora 4 dimineața, iar camerele de supraveghere au surprins momentul în care unul dintre ei a sărit gardul, ajutat de complici. Poarta a fost deschisă mai apoi și au intrat toți în curte. Toți cei implicați erau mascați. Aceștia au venit cu un autovehicul, care l-au abandonat la două străzi distanță. Au fugit apoi cu o altă mașină, care avea plăcuțele de înmatriculate furate de la un alt autoturism.

Pentru a pătrunde în locuință, tâlharii s-au dat drept polițiști și i-au legat de mâini și picioare pe proprietar, în vârstă de 59 de ani, pe soție și pe soacra acestuia. Hoții au stat în casă timp de câteva minute, apoi au plecat cu suma de 20.000 de euro. Oamenii legii sunt de părere că aceștia știau dinainte suma de bani pe care o posedă proprietarul în casă și au acționat la pont.

”În jurul orelor 07.17 minute, poliţiştii oraşului Popeşti Leordeni au fost sesizaţi prin 112 de un bărbat, care au precizat că la aceeaşi dată, în jurul orei 4.30, două persoane au pătruns în locuinţa apelantului, după care l-au legat, atât pe el cât şi pe soţia şi soacra acestuia”, a declarat Anne Marie Ciolcă, purtător de cuvânt IPJ Ilfov.

Camerele de supraveghere i-au surprins în momentul în care bărbații au abandonat mașina furată cu care au fugit de la locul faptei și au fost preluați de un BMW, cu numere de înmatriculare furate. Apoi, au fost filmați cum au ieșit spre șoseaua de centură.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI