Mai mulți români au fost tâlhăriți de polițiști falși. Aceștia au intrat peste oameni în casă și au provocat pagube de 100.000 de euro

Mai mulți români au fost tâlhăriți de polițiști falși. Aceștia au intrat peste oameni în casă și au provocat pagube de 100.000 de euro
Oameni tâlhăriți de polițiști falși

Cazuri incredibile în Brașov, Bacău și Ialomița, acolo unde mai mulți români au fost tâlhăriți în propriile case de polițiști falși. Oamenii legii au pus în aplicare 17 mandate de aducere pe numele persoanelor bănuite ca au comis tâlhăriile. Presupușii vinovați urmează să fie audiați.

Oameni tâlhăriți de polițiști falși

În perioada iunie – decembrie 2021, în județul Ilfov s-ar fi constituit o grupare infracțională care ar fi produs mai multe infracțiuni de tâlhărie calificată, potrivit anchetatorilor. Membrii grupării infracționale se dădeau drept polițiști și băteau la ușa victimelor, așa reușind să intre în locuințele victimelor. Odată ce intrau în case, exercitau acte de violență și amenințări cu acte de violență, apoi sustrăgeau diverse bunuri de față cu proprietarii.

Prejudiciul provocat de tâlhari se ridică la suma de 90.000 de euro, precum și diferite bijuterii în valoare de 10.000 de euro. Oamenii legii fac mai multe verificări în vederea ridicării de probe. Aceștia au precizat că acțiunea urmărește identificare și ridicarea mijloacelor de probă, urmând ca fi administrate în probatoriu pentru stabilirea situației. Polițiștii au pus în aplicare 17 mandate de aducere, iar persoanele bănuite vor fi aduse la poliție pentru a fi audiate.

Un bărbat a tâlhărit o bătrână pentru a avea bani de pariuri

La sfârșitul lunii decembrie, polițiștii din Secția 4 au dispus reținerea unui tânăr de 17 ani, acuzat de comiterea infracțiunii de tâlhărie. Acesta ar fi sustras portofelul unei bătrâne în vârstă de 72 de ani, după care a mers direct la o agenție de pariuri din apropierea Gării Craiova, de unde a fost și ridicat de polițiști.

„În după amiaza zilei de ieri, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Craiova au fost sesizaţi cu privire la faptul că unei femei de 72 ani, din Craiova, i-ar fi fost sustras un portofel. La faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii, care, din declaraţiile persoanei vătămate, au stabilit că un tânăr i-ar fi sustras, prin smulgere, portofelul care conţinea suma de 250 de lei şi documente personale, după care ar fi plecat într-o direcţie necunoscută.

La scurt timp, în urma verificărilor efectuate, o patrulă formată dintr-un poliţist din cadrul secţiei şi un jandarm din cadrul GJMb Craiova, a depistat, în faţa unei săli de jocuri din Piaţa Constantin Brâncuşi, un tânăr cu semnalmentele similare celor furnizate de către persoana vătămată, stabilind că are 17 ani şi este din Caracal, judeţul Olt”, au precizat poliţiştii doljeni.

Suspectul a fost reținut și audiat de oamenii legii la secție. Minorul de 17 ani a mărturisit că a oprit banii furați, iar portofelul l-a aruncat în spatele unui bloc de pe bulevardul Dacia.