Au cumpărat World Class România și acum mai dau o lovitură. Milionarii care fac încă o tranzacție în țară

de: Ștefan R. Apostol
23 01. 2024

Industria de wellness din România a avut parte de o mare surpriză în urmă cu doi ani, când frații Raj și Alok Gupta achziționau activele de la compania poloneză Resource Partners, cumpărând astfel celebrul grup Word Class România. Dar lucrurile nu se opresc aici, având în vedere că în 2024 milionarii fac încă o tranzacție în țară. Citește mai departe și află despre cine este vorba și care este tranzacția anului.

Cine sunt milionarii Raj și Alok Gupta

Conform informațiilor din presa africană, frații Raj și Alok Gupta controlează African Industries, un conglomerat nigerian cu diverse interese de afaceri, inclusiv în domeniul minier, al producției de oțel, al produselor chimice și al dezvoltării imobiliare. Aceleași date mai spun că grupul African Industries este cea mai mare companie siderurgică din Nigeria.

Vezi despre: Florin Tănase investește milioanele de euro câștigate la arabi în proiecte imobiliare. Care este legătura cu familia lui Gigi Becali

În România intrau in atenția presei, odată în 2021, când se vorbea de un credit de aproximativ 49,4 milioane nde euro pentru preluarea a cel puțin 13.700 de hectare de teren în sudul României, prin achiziția celebrului grup Word Class România în 2022, și în 2023 prin anunțul făcut de reprezentanții Consiliul Concurenței din România de autorizare a unei tranzacții a grupului deținut de cei doi milionari. Este vorba de achiziția a două companii, Agriculture S.R.L și Contara S.R.L, prin intermediul Vectr Farm Brăila S.R.L, companii ce activează în domeniul producției și comercializării cerealelor din România.

Compania pe care o dețin cei doi milionari are venituri anuale ce se ridică la peste 1,2 miliarde de dolari americani, fiind unul din cei mai importanți jucători de pe piața din Africa de Vest, Orientul Mijlociu și Europa.

Frații Raj și Alok Gupta fac investiții pe piața imobiliarelor din România

După achiziția World Class România, în urmă cu doi ani, acum frații Raj și Alok Gupta se gândesc serios să investeaxscă și în zona imobiliarelor, iar cei de la Profit.ro spun că sunt gata să cumpere un celebru complex de birouri din Capitală.

The Landmark, situat în centrul Bucureștiului, este deținut de Cerberus Capital Management, aceștia fiind dispuși să vândă întrg complexul, evaluat la aproximativ 80 de milioane de euro, mai spune publicația citată.

Află despre: Istoria se repetă, băncile vor prăbuși imobiliarele. Ce se întâmplă acum, e alertă peste tot

De altfel, frații Raj și Alok Gupta nu sunt la prima investiție în acest segment al imobiliarelor din România, dezvoltând recent un alt proiect rezidențial, Soho Unirii, care înglobează nu mai puțin de 236 de apartamente. Complexul rezidențial avea să fie realizat după achiziția unui teren de 24 de hectare de la antreprenorul român Gabriel Popovici.

Sediul UiPath în portofoliul celor doi milionari?

În complexul de birouri The Landmark își desfășoară activitatea la acest moment celebra companie UiPath fondată în 2005 de antreprenorii români Daniel Dines și Marius Tîrcă, intrând ulterior ca prima companie românească pe bursa americană, în aprilie 2021.

Citește și: Dorian Popa se vrea și „Regele imobiliarelor”. Ce sumă ia pentru o casă gata mobilată: „Am vândut deja câteva” EXCLUSIV

Cu o valoare de achiziție ce se ridică la 80 de milioane de euro, complexul The Landmark ar putea intra în portofoliul celor doi milionari, frații Raj și Alok Gupta, deși analiștii din piață sunt extrem de rezervați. Conform celor de la Profit.ro, frații Raj și Alok Gupta nu sunt singurii interesați de această achiziție, fiind depusă o ofertă și din partea Uniqa Real Estate Management.