O aterizare de urgență a avut loc pe Aeroportul Henri Coandă, în această seară. Este vorba despre un avion Air France care efectua o cursă Paris-Erevan. Un pasager în vârstă de 68 de ani a avut nevoie de asistență medicală de urgență. Iată ce a pățit pasagerul în cauză, în timpul zborului.
Un avion al companiei Air France a aterizat de urgență pe Aeroportul Henri Coandă, după ce un pasager a acuzat dureri toracice. Respectivul pasager a fost preluat iniţial de Serviciul de Ambulanţă al aeroportului, după care au fost solicitate şi cadre medicale de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.
Dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF), a afirmat că un echipaj a fost solicitat la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, după ce unui pasager aflat într-o cursă de zbor i s-a făcut rău.
Este vorba despre un pacient în vârstă de 68 de ani, care a acuzat dureri toracice în timpul zborului şi care a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă al aeroportului. Serviciul a solicitat și un echipaj de la SABIF, astfel că cadrele medicale au ajuns la faţa locului pentru evaluarea stării de sănătate a pasagerului. La ora transmiterii știrii, pacientul este evaluat, iar medicii urmează să decidă dacă este necesar transportul la spital.
Aeroportul Internațional Henri Coandă este cel mai mare aeroport din România, dar și unul dintre cele două aeroporturi importante din București. Cel de al doilea aeroport ca mărime este Aeroportul Internațional București Băneasa – Aurel Vlaicu din cartierul Băneasa.
Cursa cu avionul este considerat cel mai sigur mod de deplasare, însă anumite situații neprevăzute pot avea loc situații neprevăzute. Nu este vorba de vreun risc de prăbuşire, ci de alte detalii aparent minore, dar cărora însoțitorii de bord le acordă o mare importanță.
Spre exemplu, una dintre regulile pe care o respectă echipajul este ca în avion nu se servească cafea cu cofeină, ci doar o variantă decofeinizată. Regula aceasta este menită să protejeze echipajul de probleme cu pasagerii ce ar putea deveni foarte agitaţi, din cauza stresului şi a consumului de energizante.
Însă cafeaua nu este exclusă în totalitate, ci ea există, doar că are foarte puţină cofeină. De regulă, toată cafeaua se prepară la comun, pentru ca cea normală şi cea fără cofeină să se amestece.