Atenție, șoferi! Greșeala de la volan pe care poliția o poate vedea acum. Rămâi fără permis instant

Atenție, șoferi! Greșeala de la volan pe care poliția o poate vedea acum. Rămâi fără permis instant
Poți rămâne fără permis dacă faci această greșeală

Alerta pentru toți șoferii! Au fost folosite recent camerele care te prind dacă faci această greșeală. Aparatele au avut un mare succes în Australia, însă urmează a fi folosite și în Europa.

Poliția poate vedea acum dacă faci această greșeală la volan

Olanda este primul stat din UE care folosește efectiv aceste camere speciale cu infraroșu. O cameră cu un software capabil să identifice șoferii care conduc vorbind la telefon, este testată de către poliția olandeză.

Sistemul camerei de înregistrare analizează imagini de înaltă rezoluție, selectează persoanele care au telefonul mobil în mână și le trimite poliției.

În baza de date este înregistrat doar numărul autovehiculului, nu și fața conducătorului

Aceste aparate fiind în infraroșu, șoferii nu vor putea vedea vreun blitz, eventual vor observa doar că întâlnesc pe drum mai multe camere că de obicei. În Olanda, folosirea unui telefon mobil în timpul conducerii se pedepsește cu o amendă de până la 240 de euro. Însă, deocamdată noul sistem nu este folosit pentru a amenda șoferii, ci pentru a-i atenționă.

Poliția olandeză va folosi aceste camere pentru a prinde șoferii care țin în mână telefonul mobil în timp ce conduc mașina lor.

În Olanda deținerea unui telefon în timpul conducerii este ilegal

Conform articolului 61a RVV din Olanda, deținerea unui dispozitiv electronic mobil destinat comunicării sau accesării informațiilor în timpul conducerii este ilegală.

Potrivit site-ului olandez om.nl, aceste camere inteligente vor transmite dovezi către Agenția Centrală de Colectare Judiciară. Aparatele de înregistrare au fost deja utilizate în Australia și urmează să fie instalate în mai multe locații din Olanda.

După monitorizarea pe parcursul a două zile în Olanda, s-a constatat faptul că 400 de șoferi au folosit telefonul în timp ce conduceau. Aparatele pot funcționa zi și noapte și în toate condițiile meteorologice și sunt, de asemenea, foarte ușor de mutat. Așadar, acestea pot fi puse în locații diferite în fiecare zi.

Siguranța rutieră este pusă în pericol de distragerea atenției

Așadar, ținerea dispozitivelor mobile în timpul șofatului nu este permisă. Acest lucru este prevăzut de articolul 61a RVV. Aici se vorbește despre deținerea tuturor tipurilor de dispozitive electronice mobile destinate comunicării sau procesării informațiilor, nu doar de telefoanele mobile.

Deocamdată, acest lucru este aplicat în principal de organele de poliție prin oprirea conducătorilor auto, însă nu este eficient tot timpul.Tocmai din această cauză, Procuratura a analizat toate posibilitățile de urmărire digitală a conducătorilor de autovehicule, scrie trans.info.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI