Atenție, șoferi! Ce se întâmplă în minivacanța de Mica Unire pe drumurile din România

Atenție, șoferi! Ce se întâmplă în minivacanța de Mica Unire pe drumurile din România
Atentie, soferi Ce se intampla in minivacanta de Mica Unire pe drumurile din Romania

Șoferii români sunt sfătuiți de oamenii legii să fie atenți în minivacanța de Mica Unire. Așa cum se întâmplă de fiecare dată când există zile libere de la stat, mulți dintre noi iau cu asalt stațiunile montane sau pensiunile de la mare, pentru a se relaxa departe de forfota din marile orașe. Cert este că, în astfel de ocazii, polițiștii nu-și iau concediu.

Poliția Română, anunț important pentru șoferi

Poliția Română anunță că sute de radare vor fi pe drumurile spre stațiunile de la munte, în acest weekend prelungit. Traficul rutier va fi urmărit și din elicoptere. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis că, în perioada 21-24 ianuarie (minivacanța de Mica Unire), aproximativ 27.000 de efective sunt pregătite să acționeze pentru menținerea ordinii publice, prevenirea faptelor antisociale și sprijinirea comunităților în cazul unor situații de urgență. Forțele de ordine vor fi prezente în zone aglomerate precum centre comerciale, piețe, zone organizate pentru vânzarea produselor tradiționale, dar și în stațiunile montane.

Șoselele patriei, monitorizate din aer

Polițiștii de la Rutieră vor supraveghea traficul rutier cu ajutorul a 250 de aparate radar. În ajutorul lor vine și Inspectoratul General de Aviație, care va monitoriza din aer cele mai tranzitate rute din țară. Așa că mare atenție, șoferi!

„Peste 9.000 de polițiști vor acționa în sistem integrat, împreună cu Jandarmeria Română și cu celelalte instituții ale statului cu atribuții pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică.

Pompierii vor fi și ei la datorie în aceste zile, pregătiți să acționeze pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții. Pentru toate aceste misiuni, vor fi mobilizați, zilnic, peste 5.000 de pompieri, care vor încadra peste 1.200 mijloace tehnice specifice.

La nivelul Poliției de Frontieră au fost dispuse măsuri pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere a frontierei, precum și pentru prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere în zona de competență. Astfel, la nivelul întregii țări, activitățile de supraveghere și control vor fi asigurate zilnic de aproximativ 4.000 de polițiști de frontieră”, a transmis MAI printr-un comunicat.

Apel de ultimă oră făcut de MAI

De asemenea, instituția îi roagă pe cetățenii români să respecte măsurile de protecție sanitară pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Înainte de a te sui în mașină, MAI recomandă să te informezi cu privire la condițiile de drum și meteorologice, pentru a nu risca să rămâi împotmolit în zăpadă. Autoturismul trebuie să aibă și cauciucuri de iarnă. Astfel, eviți un posibil accident și eventuale amenzi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI