Atenție, români. Cum sunteți furați de taximetriști. Metoda descoperită de Poliție

Atenție, români. Cum sunteți furați de taximetriști. Metoda descoperită de Poliție

Deși revoltați de prezența șoferilor de ridesharing, mergând din an în an în coloană, claxonând și făcându-și problema auzită, unii taximetriști nu renunță la metodele de înșelat. Ba chiar azi-noapte au repetat ilegalitatea, doar că Brigada Rutieră s-a asigurat să fie și sancționați.

Taximetriștii, la control. ”Maimuța” descoperită la razie. Polițiștii au aplicat zeci de amenzi

Brigada Rutieră a organizat, azi-noapte, activități de control în trafic. Conform polițiștilor, au fost controlate peste 80 de autovehicule, dintre care 32 de motociclete, și au fost aplicate 53 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 28.000 de lei.

Un bărbat de 46 de ani, șofer de taxi, a fost amendat cu 4.500 de lei după ce s-a constatat că utiliza un „dispozitiv artizanal prin intermediul căruia intervenea asupra componentelor aparatului de taxat care emitea impulsuri electronice ce modifica contravaloarea curselor”. Aparatul a fost confiscat de oamenii legii.

Recomandarea polițiștilor. Pentru a nu fi înșelați, forțele de ordin recomandă persoanelor care folosesc serviciile de transport în regim taxi să solicite bonul fiscal la finalul cursei, unde clientul poate vedea câți kilometri a parcurs și câți bani a plătit.

Dispozitivul modern prin care este mărit prețul curselor

Maimuța este un dispozitiv cu un buton sau comutator care se montează între aparatul de taxat și schema electrică a automobilului. Prin simpla acționare a sa sunt induse impulsuri false în aparatul de taxat, majorându-se, astfel, cursa, prețul acesteia crescând considerabil.

„Eliminarea pirateriei din acest domeniu, eliminarea concurenţei neloiale, verificarea legalităţii documentelor, verificarea stării tehnice a autovehiculelor. Cea mai frecventă abatere întâlnită în acest domeniu este lipsa autorizaţiei taxi valabile la bordul autovehiculului”, spune Claudiu Costea, reprezentant al Brigăzii Rutiere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI