”China va împușca pe oricine încearcă să spună adevărul despre noul virus”. Afirmații șocante făcute de australieni

”China va împușca pe oricine încearcă să spună adevărul despre noul virus”. Afirmații șocante făcute de australieni
”China va împușca pe oricine încearcă să spună adevărul despre noul virus”. Afirmații șocante făcute de australieni

Faptul că toată această pandemie, la nivel mondial, își are originea în China comunistă, deja este o realitate. Tot ce s-a întâmplat până în acest moment vine din Wuhan, sau cel puțin acestea sunt informațiile oficiale.

”China va împușca pe oricine încearcă să spună adevărul despre noul virus”

Focarul din Wuhan, declanșat, se pare, dintr-o piață locală de pește, a determinat autoritățile chineze să ia măsuri fără precedent pentru a izola răspândirea infecției, dar lucrurile au fost puse în mișcare foarte târziu, dacă ne  luăm după date oficiale ale îmbolnăvirilor, la nivel mondial.

În mediul online, și așa restrictiv, din China, de la momentul declanșării acestei situații, useri anonimi au demarat o campanie de informare, după unii, și de dezinformare, după alții, cu privire la tratamentele folosite de autoritățile chineze împotriva persoanelor infectate cu COVID-19 din Wuhan și din alte regiuni unde s-a răspândit acest virus, dar și împotriva persoanelor care ar fi vorbit despre situația reală din aceste zone-focar.

Unul din cazurile celebre care a reușit să ajungă și în presa occidentală a fost acela al medicului care a anunțat, în primă fază, la finele lunii noiembrie 2019, faptul că există pe teritoriul Chinei acest nou tip de cornavirus și că va deveni în curând o pandemie. Medicul a fost arestat, a fost printre primii infectați cu COVID-19, ulterior decedând din această cauză.

Cu alte cuvinte, antecedente de tratamente rele din partea autorităților chineze, dacă e să ne luăm după multitudinea de informații, există. Ba mai mult de-atât, zilele acestea, analiștii politici ai celor de la Sky News Australia au lansat în spațiul public ideea că autoritățile chineze vor împușca pe oricine încearcă să spună adevărul despre noul virus. Dacă e să luăm în calcul aceste afirmații, situația este mult mai gravă în China, decît și-ar fi putut imagina oricine.

Afirmații șocante făcute de australieni

Grahame Richardson, gazda unei emisiuni a postului Sky News Australia, a spus că regimurile totalitare, cum ar fi China comunistă, nu își permit să lase în presă vești despre cum „s-a deranjat total și complet” focarul COVID-19 și „vor împușca pe oricine încearcă să vorbească despre asta”. Același personaj, a făcut o analiză cu privire la acoperirea chineză a situației și la manipularea Organizației Mondiale a Sănătății despre focar.

”China va împușca pe oricine încearcă să spună adevărul despre noul virus”. Afirmații șocante făcute de australieni
”China va împușca pe oricine încearcă să spună adevărul despre noul virus”. Afirmații șocante făcute de australieni (FOTO: SKY NEWS AUSTRALIA)

„Chinezii au ascuns acest lucru, Organizația Mondială a Sănătății i-a ajutat și i-a evitat să facă acest lucru și merită să fie condamnați pentru asta. Când obțineți regimuri totalitare, obțineți secret și obțineți neadevăruri. Guvernul chinez a mințit despre asta încă de la început și vor continua să facă acest lucru. Nu își pot permite să lase publicului la îndemână informațiile reale pentru a-și da seama cât de prost au gestionat situația. Acest lucru a fost deranjat, total și complet deranjat de la început”.