Atac cu sute de rachete în Tel Aviv după ce Israel a distrus o clădire cu 13 etaje din Fâșia Gaza. Vezi imaginile tragediei

Atac cu sute de rachete în Tel Aviv după ce Israel a distrus o clădire cu 13 etaje din Fâșia Gaza. Vezi imaginile tragediei
Tel Aviv, atacat de organizația teroristă Hamas

Tragedie în metropola israeliană Tel Aviv, acolo unde milioane de oameni au putut observa pe cer o ploaie de rachete lansate din drone, din Fâșia Gaza, folosite de către organizația teroristă Hamas și Jihadul Islamic pentru a distruge mai multe sedii militare și de birouri. Acest atac vine ca urmare a violențelor extreme care au avut loc între israelieni și palestinieni în zona centrului vechi din Ierusalim.

Mesajul transmis de islamiști

Mișcarea islamistă Hamas amenințase că va trage în această zonă a Israelului dacă va fi atacată binecunoscuta clădire Hanide cu 13 etaje din orașul Gaza, unde își aveau birourile liderii mișcării, care în această după-amiază a fost bombardată.

Astfel, grupul islamist a susținut că a lansat 130 de rachete la Tel Aviv, unde armata israeliană a declanșat alarme în legătură cu atacul.

„După cum am promis, am lansat un atac împotriva Tel Avivului. Am lansat 130 de rachete ca reacție la distrugerea unei clădiri mari din Gaza ”, a anunțat aripa militară a grupului, brigăzile Ezzedin al-Kassam.

„Hamas este pregătită dacă Israelul dorește război ”, a declarat șeful grupului islamist din Fâșia Gaza, Ismail Haniyeh, după ce ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a avertizat că bombardamentele israeliene asupra țintelor palestiniene„ abia au început ”.

Videoclipurile atacului Hamas și răspunsul sistemul defensiv israelian pentru doborârea rachetelor au fost postate pe rețelele de socializare. Autorităţile israeliene au suspendat marţi seara zborurile către Aeroportul Internaţional Ben-Gurion din Tel Aviv pentru a proteja „cerul țării”, așa cum a susținut purtătorul de cuvânt al aviaţiei civile israeliene.

„Atac asupra unei clădiri utilizate de organizaţia terorisă Hamas, care găzduia birourile şi sediile de informaţii militare ale organizaţiei utilizate pentru cercetare şi dezvoltare militară”, a fost unul dintre mesajele transmise într-una din postările de pe Twitter care înfățișa dezastrul.

Bilanțul morților și al răniților în urma atacului

Potrivit poliției locale, o femeie israeliană a fost ucisă lângă Tel Aviv în urma impactului unei rachete. În plus, reprezentantul unei unități medicale de urgență, Magen David Adom, a raportat că trei persoane au fost spitalizate în Holon: o fetiță de 5 ani și două femei, o femeie de 50 de ani și una de 30 de ani.

Atacurile israeliene efectuate cu avioane și elicoptere s-au soldat cu cel puțin 28 de palestinieni morți, inclusiv 10 copii și aproximativ 125 de răniți, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza. Jihadul Islamic, al doilea grup armat din Gaza, a declarat că doi dintre liderii săi sunt printre morți. Pe de altă parte, rachetele lansate de Hamas asupra orașelor Ashdod și Ashkelon, situate la nord de Gaza, și Tel Aviv au ucis trei femei israeliene.

Vezi imaginile video surprinse în timpul atacurilor din Tel Aviv și Fâșia Gaza

 

 

 

Vezi imaginile tragediei în galeria foto

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI