Atac armat la Berlin înainte de Revelion. Ce au anunțat autoritățile germane

Atac armat la Berlin înainte de Revelion. Ce au anunțat autoritățile germane
Atac armat la Berlin. Polițiștii au încercuit zona și fac mai multe percheziții. Foto: Reuters/Michele Tantussi

Un atac armat a avut loc astăzi într-o cafenea din centrul Berlinului. Un individ a tras trei focuri de armă într-o zonă extrem de frecventată de locuitorii Capitalei germane, dar și de turiști.

Atac armant în Berlin, cu puțin înainte de Anul Nou

Incidentul armat a avut loc într-o cafenea situată în zona Friedrichstraße, în zona fostului Punct de control Charlie, un simbol al divizării Berlinului, informează revista Bild şi site-ul T-online.de, potrivit Mediafax.

Potrivit presei locale, împușcăturile au avut legătură cu o tentativă de jaf la cafeneaua Starbucks de lângă Checkpoint Charlie, o zonă turistică populară și foarte aglomerată în perioada sărbătorilor.

Un jurnalist german a surprins câteva imagini de la locul incidentului pe care le-a postat pe pagina sa de Twitter.

Oamenii au fost terifiați la auzul focurilor de armă și au fugit pe străzi pentru a se adăposti. Autoritățile germane au intervenit și au încercuit zona, punând restricții trecătorilor. Împuşcăturile erau probabil legate de o tentativă de jaf la o cafenea, a declarat purtătoarea de cuvânt citată de postul german de televiziune rbb.

Forțele de ordine au intervenit la fața locului. Accesul în zona est restricționat. Foto: Twitter / Alex Lier
Forțele de ordine au intervenit la fața locului. Accesul în zona este restricționat. Foto: Twitter / Alex Lier

„În acest moment are loc o operaţiune în zona Friedrichstraße. Din informaţiile pe care le avem în acest moment, un suspect necunoscut a deschis focul într-o unitate comercială”, a transmis Poliţia din Berlin prin Twitter.

În zonă au fost trimişi sute de agenţi de poliţie, inclusiv membri ai Unităţii speciale (SEK). Autorul atacului este căutat în continuarea de autorităţi.

Reamintim că în 2016, pe data de 19 decembrie, un camion a intrat în mulțimea adunată la Târgul de Crăciun din cartierul berlinez Charlottenburg. Cel puțin 12 persoane și-au pierdut atunci viața și peste 40 au fost rănite. Acesta s-a dovedit a fi unul din cele mai sângeroase incidente de acest gen din istoria recentă a Germaniei.

Urmăriți Playtech.ro și pe