30 mart. 2024 | 08:36

Aspirina la mușcate. Trucul bunicii de care puţine gospodine mai au habar. La ce ajută

Diverse
Aspirina la mușcate. Trucul bunicii de care puţine gospodine mai au habar. La ce ajută
Ce beneficii are

Aspirina la mușcate le ajută pe acestea să crească mai repede, mai sănătos și să arate mai frumos. Ce trebuie să faci cu aspirina și cum trebuie aceasta aplicată la mușcate astfel încât acestea să beneficieze de toate proprietățile acestui medicament. 

Cum funcționează aspirina la plante

Acidul acetilsalicilic este un medicament cel mai adesea folosit pentru a reduce febra, durerea sau inflamația. O folosim cel mai adesea la răceală și gripă sau pentru durerile de mușchi. Aspirina are efect antiinflamator asupra organismului, însă este foarte bună și pentru plante. 

În primul rând, acesta este un medicament antiinflamator nesteroidian derivat din salicilat. 

Vezi și: Unde trebuie să pui mușcatele ca să înflorească spectaculos. Ai greșit tot timpul, de asta s-au ofilit

Aceasta are și proprietăți anticoagulante, adică subțiază sângele, reduce febra și inflamația.

Pentru mușcate, aspirina acționează datorită acidului salicilic, aducând multiple beneficii plantelor. 

Aspirina la mușcate. Beneficii

Acidul acetilsalicilic este benefic pentru mușcatele care stau în interior, dar și pentru cele din grădină.

Primul beneficiu este că acest medicament combate bolile fungice. Acidul acetilsalicilic poate lupta cu bolile fungice cu brio la mușcate. Trebuie să dizolvi o pastilă în apă și apoi să pulverizezi soluția pe frunzele mușcatelor pentru a le scăpa de mucegai sau ciuperci.

Vezi și: Când se scot mușcatele afară. Detaliul care le face să nu mai înflorească

În plus, aspirina poate stimula creșterea plantelor, dacă tratezi solul sau apa cu care le uzi. Acest lucru poate îmbunătăți dezvoltarea plantelor.

De asemenea, acest medicament poate să ajute plantele să fie mai rezistente la stresul ambiental, la temperaturile extreme sau la insecte. 

Cum se aplică

În primul rând, nu aplica prea des sau o cantitate prea mare, pentru că vei afecta plantele. 

Poți folosi cam 1-2 pastile la un litru de apă. Pisează pastilele și pune-le în apă caldă ca să se dizolve. Amestecă bine totul până se dizolvă și folosește o sticlă de pulverizare pentru o aplicare mai ușoară.

Dimineața sau seara pulverizează soluția pe frunzele mușcatelor uniform. Poți face acest lucru o dată pe lună sau când vezi că frunzele încep să sufere de dăunători. 

Vezi și: Cum să cureți mușcatele pentru a fi mai frumoase. Nu tăia toate florile moarte simultan

După ce aplici, ai grijă de plantă și monitorizează reacția la acest tratament. Dacă nu reacționează bine, folosește mai puțină aspirină sau aplică tratamentul mai rar. 

Dacă totul merge bine și planta pare să prospere, continuă să folosești aceleași proporții și să stropești frunzele o dată pe lună. 

Folosind aspirină pentru mușcate vei avea plante care se dezvoltă sănătos și cresc frumos. Vei observa că mușcatele cresc mai repede, vor fi mai rezistente la boli și dăunători, iar culorile și aspectul florilor va fi și el îmbunătățit.

Parteneri
Cine este românca aleasă cea mai frumoasă femeie din Italia. Luisa va reprezenta țara de adopție în concursul internațional
Redactia.ro
O femeie și-a găsit fiica la 44 de ani după ce a fost răpită din fața casei. Ce se întâmplase de fapt cu ea: „Am trăit o viață falsă”
Click.ro
Povestea unei românce condamnată la moarte de medicii din Bacău și salvată în Turcia. „Acolo nu s-a rostit cuvântul «moarte»”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
O nouă minivacanță pentru români. Mai multe zile libere în 2025
EVZ.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews
Taxați în plus. Decizie pentru românii care conduc benzină și motorină. Se aplică din 14 octombrie
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
ESTE VESTEA ZILEI! Românii primesc pensie ȘI MAI MARE
Mediaflux
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Sfânta Parascheva 2024: tradiții și obiceiuri pe 14 octombrie. Ce să faci și de ce sunt importante visele din noaptea de dinainte
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro