15 iun. 2022 | 18:43

Asigurarea facultativă pentru locuință 2022. Unde se poate face și la ce trebuie să fim atenți

News
Asigurarea facultativă pentru locuință 2022. Unde se poate face și la ce trebuie să fim atenți
Cât costă asigurare facultativă pentru locuință și la ce trebuie să fii atent înainte de a o alege

Polițele de asigurare pentru proprietari sunt foarte benefice. Ele asigură distrugerea și posibilele daune aduse interiorului unei locuințe, dar și exteriorului acesteia. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă la anumite lucruri înainte de a face acest pas.

La ce trebuie să fii atent când închei poliția

Asigurarea locuinței este disponibilă în două forme: asigurare obligatorie PAD și asigurare facultativă. Prima este impusă de lege, însă nu acoperă atât de multe daune cât acoperă asigurarea de locuință facultativă.

Din păcate, România este țara europeană cu cele mai puține locuințe asigurate, având în vedere că asigurarea de calamitate este obligatorie prin lege, iar asigurările facultative sunt obligatorii pentru toți cei care au locuințe finanțate de bancă.

Poliția de asigurare obligatorie (PAD) asigură asigură 3 riscuri catastrofale (cutremur, inundații și alunecări de teren) până la limita de 20.000 de euro, respectiv 10.000 de euro, în funcție de tipul construcției, indiferent dacă valoarea construcției este mai mare.

Pe de cealaltă parte, asigurarea facultativă acoperă riscuri cum ar fi incendiul, explozia, furtuna, vijelia, furtul sau vandalismul – la sume asigurate care corespund valorii reale a locuinţei.

Mai mult de atât, polițelor facultative li se pot atașa și clauze speciale. Aici vorbim despre asigurarea instalaţiilor interioare ale clădirii, aparatelor electrice / electronice, bunurilor casabile, dar şi răspunderea civilă faţă de terţe persoane, precum vecinii.

Care sunt tarifele polițelor pentru locuințe

În general, tarifele acestor asigurări sunt determinate de riscul asigurătorului e a depune o cerere de despăgubire. Prin urmare, ei evaluează acest risc pe baza istoriei revendicărilor asociate cu locuința, starea ei și cartierul.

În România, cea mai întâlnită locuință este cea de tip A. Cele de tip B sunt mai des întâlnite în mediul rural. Pentru ambele tipuri de locuințe, prețul polițelor pentru asigurarea lor vor fi următoarele:

  • Pentru locuințele de tip A, costul poliței PAD va fi de 20 EURO/an
  • Pentru locuințele de tip B, costul poliței PAD va fi de 10 EURO/an

Iată ce pași va trebui să urmezi înainte de a face asigurarea locuinței:

  • În primul rând, stabilește riscurile majore la care este suspusă locuința ta. Aici va trebuie să iei în considerare dacă zona este cu risc seismic ridicat sau cu risc de inundaţii sau alte calamităţi naturale, predispoziţia la inundatii sau la alte daune sau dacă ţii în casa obiecte de valoare şi consideri că poţi cădea pradă hoţilor.
  • În al doilea rând, alege o companie de încredere.
  • În al treilea rând, nu te grăbi înainte să semnezi contractul și alege pachetul de asigurare facultativă potrivit. Marea majoritate a firmelor vin cu 3-4 pachete diferite de asigurare facultativă, așa că alege-o pe cea care ți se potrivește cel mai bine
Parteneri
Scandal uriaș între Dumitru Dragomir și Adriana Bahmuțeanu după moartea lui Silviu Prigoană. "Esti misogin / Tu vrei să iei pensia lui Prigoană"
Redactia.ro
Localitatea care poartă cel mai lung nume din România. Are 27 de litere, iar turiștii rămân impresionați de peisajele fabuloase
Click.ro
Vladimir Șkliarov, balerinul-vedetă rus, a murit la vârsta de 39 de ani, după ce a căzut de pe o clădire
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Care au fost ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană. Prietenii lui au crezut că le face o farsă
Unica.ro
Ce se întâmplă la Lidl, săptămâna aceasta
EVZ.ro
Probleme în familia Ancăi Serea! Unul dinte băieții ei a ajuns la spital: ”Dureri mari în piept” | FOTO
Spynews
Testamentul Monicăi Tatoiu. Ce se întâmplă după moartea femeii de afaceri
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
Poluatorii care ard cablurile în Sintești și-ar fi deschis o asociație de mediu. Prin Organizația Civică Iar Miroase se protejează de autorități și amenzi
Mediaflux
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Culiță Sterp și Daniela Iliescu s-au căsătorit în secret. Tânăra este însărcinată pentru a doua oară. Primele imagini de la nuntă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro