25 sept. 2024 | 19:16

Așa se curăță corect o husă de telefon care s-a îngălbenit. Ai nevoie de 3 ingrediente ieftine, va fi ca nouă

Utile
Așa se curăță corect o husă de telefon care s-a îngălbenit. Ai nevoie de 3 ingrediente ieftine, va fi ca nouă
Asa se curata corect o husa de telefon care s-a ingalbenit

Husa de telefon s-a îngălbenit și nu mai arată la fel de bine? Nu trebuie să cumperi una nouă! Există câteva soluții simple și accesibile care te pot ajuta să îi redai aspectul inițial. Descoperă mai jos cum poți curăța corect husa folosind doar trei ingrediente ieftine, disponibile în orice casă.

Lichid de spălat vase – soluția la îndemână

Primul pas în curățarea unei huse de telefon îngălbenite este să încerci o metodă simplă, folosind lichid de spălat vase. Acesta are puterea de a îndepărta murdăria și petele, făcând husa să arate mai curată.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci 250 ml de apă fierbinte cu câteva picături de detergent de vase. Folosește o periuță de dinți veche pentru a freca bine husa pe toate părțile, inclusiv în colțuri.

După ce ai frecat bine, clătește husa sub jet de apă și usuc-o cu o cârpă din microfibră. Repetând acest proces o dată sau de două ori pe lună, vei preveni îngălbenirea și deteriorarea acesteia.

Bicarbonatul de sodiu – eficient împotriva petelor

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient minune în orice casă și poate ajuta la curățarea huselor de telefon. Presară praful pe interiorul și exteriorul husei, apoi umezește o periuță de dinți și freacă bine suprafețele.

Granulele de bicarbonat vor ajuta la îndepărtarea petelor și vor reda huselor din silicon sau plastic aspectul original. După ce ai terminat de frecat, clătește husa cu apă caldă și usuc-o bine. Această metodă este deosebit de eficientă pentru husele transparente sau cele albe.

Dezinfectează cu alcool de 70° pentru igienă și strălucire

Pe lângă curățare, este important să dezinfectezi husa telefonului tău, deoarece aceasta poate deveni un adevărat cuib de bacterii și viruși. Alcoolul de 70° nu doar că ucide germenii, dar poate preveni și îngălbenirea materialului în timp.

Înmoaie o cârpă din microfibră în alcool și șterge bine husa, inclusiv colțurile și crăpăturile. Nu trebuie să clătești, doar usucă husa cu o cârpă curată, iar apoi pune-o înapoi pe telefon. Această metodă este simplă, rapidă și extrem de eficientă.

Citește și A pus 3 frunze de dafin pe telefonul mobil și a descoperit un truc fabulos. A scăpat de o mare problemă!

Sfaturi suplimentare pentru rezultate optime

Dacă husa telefonului tău este foarte deteriorată, poți încerca și alte soluții, precum oțetul alb sau peroxidul de hidrogen, care au proprietăți de albire puternice. De asemenea, pentru a evita îngălbenirea viitoare, curăță husa în mod regulat și evită expunerea prelungită la soare.

Acum știi cum să cureți corect o husă de telefon care s-a îngălbenit, folosind doar trei ingrediente ieftine și ușor de găsit în orice gospodărie. Încearcă aceste metode și bucură-te de o husă ca nouă!

Citește și A presărat bicarbonat de sodiu și sare pe cojile de portocală și a descoperit cel mai tare truc! Combinația e utilă în casă!