14 mai 2024 | 11:43

A presărat bicarbonat de sodiu și sare pe cojile de portocală și a descoperit cel mai tare truc! Combinația e utilă în casă

Diverse
A presărat bicarbonat de sodiu și sare pe cojile de portocală și a descoperit cel mai tare truc! Combinația e utilă în casă
A presărat bicarbonat de sodiu și sare pe cojile de portocală și a descoperit cel mai tare truc! Combinația e utilă în casă

Cel mai tare truc pentru casă, cu care nu vei da niciodată greș. Dacă vrei o casă curată și parfumată, fără prea multe cheltuieli și chimicale, aceasta este soluția. Tot ce trebuie să faci este să presari bicarbonat de sodiu și sare pe cojile de portocală, iar locuința ta se va schimba complet.

Cel mai tare truc de curățenie

Curățenia este foarte importantă într-o casă, dar la fel de atenți trebuie să fim și la bugetul nostru. Există modalități ingenioase de a economisi, iar o astfel de metodă constă în valorificarea eficientă a articolelor de uz casnic, transformând deșeurile în resurse valoroase.

Dintre cheltuielile esențiale, produsele de curățenie se remarcă ca fiind indispensabile pentru menținerea unei locuințe curate. Cu toate acestea, agenții de curățare de calitate vin adesea cu un preț ridicat.

Apelarea la alternative ieftine poate părea tentantă, mai ales pentru că există o mulțime de trucuri utile, care se bazează doar pe ingredientele pe care le ai în casă. Unul extrem de util este pe bază de bicarbonat de sodiu, celebru deja pentru eficiența sa, dar și sare și coji de portocale.

În loc să le arunci ca pe niște deșeuri obișnuite, pot fi reutilizate într-un detergent natural puternic. Procesul este simplu, dar eficient, necesitând doar câteva ingrediente ușor disponibile.

Pentru a crea acest detergent, începeți prin a colecta coji de portocală și fierbeți-le într-o oală cu apă. Adăugați un strop de sare de masă și o lingură de bicarbonat de sodiu, lăsând amestecul să se infuzeze foarte bine.

Odată ce apa capătă o nuanță portocalie, înseamnă că infuzia este completă. Apoi, strecoară lichidul într-un recipient și adaugă o doză de oțet alcoolic și un strop de detergent pentru un miros mai intens.

La ce folosesc cojile de portocale

Combinând bicarbonatul și oțetul, această soluție degresează eficient, eliminând petele de grăsime de pe vase și ustensile de gătit. În plus, aroma revigorantă conferită de coaja de portocală nu doar că sporește experiența generală de curățare, dar și aduce un plus de prospetime în întreaga locuință.

Prin reutilizarea cojilor de portocală și îmbogățirea lor cu aditivi simpli precum sarea, gospodăriile nu doar că pot reduce deșeurile, ci și poți realiza economii semnificative.

În plus față de soluția de curățare, cojile de portocale au și alte întrebuințări utile în gospodărie. Ele pot fi folosite pentru a crea un cofraj natural pentru dulceață sau gem, datorită conținutului lor de pectină, care este un agent de gelificare natural. De asemenea, adăugarea cojilor proaspete sau uscate în apă sau în ceai poate îmbogăți aroma acestora, oferind o notă subtilă de portocală.

Un alt mod ingenios de a folosi cojile de portocale este prepararea propriului ulei esențial de portocală acasă. Pur și simplu pune cojile într-un borcan și acoperă-le cu ulei de măsline, apoi lasă-le să se infuzeze timp de câteva săptămâni. După ce ai filtrat lichidul rezultat, vei obține un ulei esențial natural de portocală, pe care îl poți folosi în aromaterapie sau în produse cosmetice.

În plus, cojile de portocale pot fi folosite pentru a crea un praf de curățare natural. Mărunțește cojile uscate și amestecă-le cu puțin bicarbonat de sodiu pentru a obține un abraziv natural și un curățitor cu miros plăcut, perfect pentru diverse suprafețe din locuință.

Digisport.ro
La 85 de ani, Ion Țiriac și-a desemnat conducătorul imperiului
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Secretul versurilor lui Eminem, viral după arestarea lui Sean „Diddy” Combs. Avertisment pentru fani
Spynews.ro
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
PRO TV
Cel mai frumos cuplu latino, apariție de senzație pe covorul roșu! Penelope Cruz și Javier Bardem, imaginea perfecțiunii
Adevarul
Cine sunt românii aflați pe lista Europol a celor mai periculoși infractori căutați. Unul dintre ei, căutat pentru o crimă din 1991
BZI.ro
Andreea Bălan, într-o rochie transparentă complet! Fanii au rămas uimiți de ținuta îndrăzneață
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Povestea de dragoste neștiută dintre Ilinca Vandici și Alin Cocoș: au fost împreună doi ani, însă ea a fost părăsită: „S-a despărțit de mine. Mi-a spus...”
Parteneri
Se schimba data PASTELUI? Crestinatatea se pregateste pentru un moment istoric
Redactia.ro
Țara în care femeile trăiesc peste 100 de ani. Ce mănâncă mereu și care e secretul longevității
Click.ro
„Canibalul din Volgograd” s-a întors acasă, după ce a luptat în Ucraina. Cazul lui a zguduit societatea rusă acum un deceniu
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Planuri pentru o nouă țară în Europa. Va fi scandal!
EVZ.ro
Marian Mexicanu și Ana, primele declarații după ce s-a căsătorit și și-a botezat fiica! Cele mai frumoase imagini de la eveniment: ”Nu am cuvinte, sunt un om împlinit”
Spynews
Anunț oficial pentru clienții BCR. Cardurile de debit se transformă
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
SECRETUL Kamalei HARRIS, DEZVĂLUIT! S-a aflat ÎNAINTE de ALEGERI
Mediaflux
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro