Așa îți dai seama că bărbatul te înșală. Detaliul secret care îl dă de gol

Așa îți dai seama că bărbatul te înșală. Detaliul secret care îl dă de gol
Cum îți dai seama că bărbatul te înșeală

Într-un studiu publicat în revista „Personality and Individual Differences”, o echipă de oameni de știință din China a descoperit că aceste persoane au tendința să își înșele mai des partenerele de cuplu.

Cum îți dai seama că bărbatul te înșeală

Deși femeile sunt de părere că o voce mai groasă și puternică este mai excitantă, bărbații cu o astfel de voce sunt mai predispuși să își înșele partenerele decât cei cu un ton mai subțire, potrivit Nypost.com.

Studiul a fost făcut un grup anonim de studenți heterosexuali, format din 116 bărbați și 145 de femei care au avut parte de aventuri și care vorbeau limba chineză.  După ce au înregistrat vocile,  experții i-au întrebat pe participanți care este probabilitatea să rămână fideli partenerilor pe o scală de la 1 la 7, potrivit Clickpentrufemei.ro.

Oamenii de știință, deși nu au găsit nicio corelație semnificativă între vocile feminine și amabilitatea, au observat că bărbații cu un timbru mai profund au fost mai predispuși să flirteze alte femei. Cercetătorii au ajuns la concluzia că acest gen de persane se folosesc de statutul lor atunci când se află printre alți bărbați sau se folosesc de felul cum arată când se află printre femei, crescând șansele lor de a obține ceea ce-și doresc.

Cum îți dai seama că te înșeală
Detaliul care va da de gol bărbatul

Vocile groase indică un nivel de testosteron ridicat

De asemenea, un studiu făcut anterior din anul 2013 arăta o legătură între tonul vocii și promiscuitate. Cu cât mai multe femei erau de părere că bărbații cu voce mai groasă le vor înșela, cu atât mai mult se simțeau atrase de ei pentru o eventuală aventură.

Din punct de vedere biologic, vocile mai joase arată niveluri mai mari de testosteron care s-au dovedit că „interferează cu funcționarea relației romantice”. În acest fel, bărbații vor adopta un comportament imoral, potrivit cercetătorilor.

Bărbații cu voci mai înalte sunt mai fideli

Pe de altă parte, bărbații cu niveluri de testosteron mai scăzute și, prin urmare, cu voci mai înalte, au tendința să aibă o satisfacție maritală mai mare pe termen lung și rate de divorț mai scăzute.

Cu toate acestea, studiul precizează și câteva mențiuni. În primul rând, participanții au fost tineri studenți, iar punctul lor de vedere asupra întâlnirilor și căsniciei este cu totul diferit spre deosebire de cel a unui adult matur. În al doilea rând, cercetarea ar trebui să fie extinsă și în alte populații, pe mai multe categorii de vârstă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI