Aşa comunica Visarion Alexa cu femeile pe care le agresa. Ce au găsit procurorii în telefonul preotului

Aşa comunica Visarion Alexa cu femeile pe care le agresa. Ce au găsit procurorii în telefonul preotului
Cum tinea legatura Visarion Alexa cu enoriasele

Aşa comunica Visarion Alexa cu femeile pe care le agresa. Ce au găsit procurorii în telefonul preotului în urma percheziției informatice. Celebrul preot este sub control judiciar pentru agresiune sexuală și este așteptat să sosească, din nou, la Parchetul General, unde continuă controlul telefonului.

Cum ținea legătura Visarion Alexa cu victimele lui. Anchetatorii îi controlează telefonul

Anchetatorii încearcă să recupereze din telefonul lui Visarion Alexa discuțiile purtate cu femeile care au depus plângere împotriva lui.

Părintele Visarion Alexa este așteptat, din nou, la Parchetul General, pentru a se supune percheziției informatice efectuate de către anchetatori. Acesta nu va fi audiat, însă trebuie să fie de față atunci când procurorii îi controlează telefonul.

Visarion Alexa comunica pe Telegram

Astfel, anchetatorii vor să recupereze discuțiile pe care el le-a purtat pe Telegram, o aplicație prin intermediul căreia el comunica cu enoriașele care îl acuză acum de fapte necurate. În acele discuții, el insista să le vadă din nou și le chema pe acestea la spovedanie.

De altfel, preotul a recunoscut de două ori acuzațiile care i se aduc, o dată în fața anchetatorilor și o dată în fața șefilor săi de la Patriarhie.

Preotul, acuzat de încă cinci femei de abuzuri sexuale

În afară de prima tânără care l-a acuzat inițial de abuz sexual au mai apărut, între timp, alte cinci plângeri asemănătoare, instrumentate și investigate în prezent de polițiștii Secției 20.

Preotul s-a prezentat miercuri și la controlul judiciar unde trebuie să se prezinte de trei ori pe săptămână, la postul de poliție din Joița, acolo unde își are domiciliul. În plus, se ia în calcul ca să apară și alte victime, enoriașe abuzate de preotul Visarion Alexa.

O femeie s-a lăsat agresată timp de 6 ani

Printre cele cinci victime care l-au reclamat pe părinte este şi o femeie în vârstă de 29 de ani. Aceasta a susţinut că a fost agresată sexual timp de 6 ani de către preot, între anii 2010 și 2016. Agresiunile s-ar fi petrecut atât în mașina preotului cât și în chilia lui.

„Mă scana din priviri şi pe urmă a început cu tot felul de discuţii care nu îşi aveau rostul şi apropouri legate de viaţa mea sexuală. M-a întrebat dacă îmi oferă soţul orgasme, cât de des, cât de mult şi, în caz că sunt singură, să apelez la el”, a povestit o altă enoriașă.

Victimele preotului au început să prindă curaj

Aceasta a spus că a prins curaj să vorbească după ce a văzut cometariile în care femeia care l-a reclamat la Poliţie pentru agresiune sexuală a fost linşată mediatic.

„Dacă şi-a permis cu mine comentarii de genul, deşi noi nu ne cunoşteam, cu siguranţă şi-a permis şi cu alte feme. Şi m-a şocat să văd reacţiile în online în care tot victimele sunt acuzate, şi blamate, şi jignite în ultimul hal. Este reacţia societăţii care condamnă multe victime la tăcere”, a mai spus femeia.