Așa ceva nu s-a mai văzut. Gard de 16 metri, format doar din capace de plastic. Cum arată opera de „artă”

Așa ceva nu s-a mai văzut. Gard de 16 metri, format doar din capace de plastic. Cum arată opera de „artă”
Gard de 16 metri, format doar din capace de plastic

Un bărbat din județul Iași este foarte inventiv atunci când vine vorba despre reciclare. A adunat capace de plastic timp de 7 ani din care a reușit să facă o unică operă de artă. În satul Blaga, comuna Schitu Duca se află un gard de 16 metri ce atrage privirea trecătorilor.

Operă de artă din capace de plastic

Opera de artă aparține lui Alexandru Chirilă. Bărbatul are 77 de ani, iar gardul lui este unic în județul Iași. Este făcut din materiale reciclate, strânse de ani buni. În urmă cu 10 ani, în satul Blaga, ieșeanul a reușit să construiască un gard ce atrage privirea oricărui trecător.

Alexandru a adunat timp de 7 ani peste 7 mii de capace colorate provenite de la pet-uri de bere. Soția bărbatului a spus că este bolnav de astm, așa că și-a petrecut majoritatea timpului în casă. În tot acest timp, ea s-a ocupat de animale și de gospodărie.

Dopurile le-a strâns în timp, de peste tot. Alexandru avea 67 de ani când a început să monteze dopurile, făcând gardul de la intrare. Soția a fost alături de el în tot acest timp și a văzut tot procesul. Este nevoie de multă răbdare să lucrezi cu ele.

Pentru a uita de boală, și-a ocupat timpul cum a putut

Boala cruntă de care suferă Alexandru Chirilă l-a obligat să-și petreacă o mare parte din timp în casă. Pentru a realiza un singur panou de gard, ce conține mii de capace, a durat câteva săptămâni. La început a pornit cu lucruri mai mici. A făcut un grătar prima dată. În trecut, bărbatul a lucrat în industria metalurgică, însă lucra doar câte 4 ore pentru că era bolnav.

„Nici el nu știe de unde a venit această pasiune, doar că mereu a vrut să aibă o activitate care să fie bună și pentru el. Iarna nu putea să stea afară, vara nu putea să stea afară, în casă era mediul perfect pentru el. Și acum încearcă să mai facă, dar boala a evoluat, a îmbătrânit și nu mai poate. Nu a făcut doar gardul de la poartă, el a făcut mai multe, un gard din curte abia l-am stricat, că se dărâma. Nu se știe la noi aici de reciclare, abia avem de unde să ne luăm o pâine”, a mai spus soția.

Bărbatul a descoperit această pasiune pentru artă în tinerețe. A lucrat la traforaj și aducea acasă tot felul de machete. Pe lângă capacele de plastic, l-au inspirat și ața de cusut folosită la crearea unor tablouri. Cele două cuvinte care îl definesc cel mai bine pe Alexandru sunt răbdare și pasiune.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI