Artistul iubit de România care e prins în războiul din Kiev. „Nu știu de ce a rămas acolo” EXCLUSIV

Artistul iubit de România care e prins în războiul din Kiev. „Nu știu de ce a rămas acolo” EXCLUSIV
Dan Bălan se află în Kiev, în plin război

Vești bune de la Kiev, acolo unde Dan Bălan este blocat încă de la începutul invaziei ruse asupra capitalei ucrainiene. Reporterul impact.ro a reușit să aibă o discutie scurtă cu fostul component al trupei O-zone. Acesta și-a asigurat fanii că este bine, fără să ne detalieze daca se află într-un pericol iminent sau la adăpost, într-un buncăr securizat.

Dan Bălan se află în Kiev, în plin război Rusia – Ucraina

În timp ce forțele armate rusești încearcă să asedieze Kievul și să cucerească localităti strategice ale Ucrainei, oamenii de rând se adăpostesc. Localnicii s-au refugiat în subsolul scărilor de bloc, în parcări subterane, în guri de metrou, ori în buncăre securizate. Cei mai puțini norocoși nu își mai pot părăsi apartamentele, așa că se ascund pe hol, departe de geamurile locuințelor.

Una dintre personele publice aflate în capitala Ucrainei este Dan Bălan. Artistul lucrează de câteva luni la un nou proiect muzical la Kiev, ceea ce l-a determinat să-și mute pentru o perioadă domiciliul în țara vecină.

Rusia și Ucraina, în război de 4 zile

În ultimele patru zile, peste 300.000 de ucraineni au ales să părăsească țara natală de frica bombardamentelor. Aceștia se refugiază în tări precum România, Polonia, Slovacia, Ungaria și Republica Moldova. Din motive necunoscute publicului, fostul solist al trupei O-zone a ales să rămână în Kiev, în ciuda riscului la care este supus.

Reporterul Impact.ro a încercat în toate aceste zile să îl contacteze pe Dan Bălan, fără a avea succes. În cele din urmă, artistul de talie internațională ne-a răspuns astăzi la telefon și a dorit să își asigure fanii că este bine, sănătos. Nu a dorit, însă, să ne dezvăluie dacă se află într-o locuință civilă, ori la adăpost.

Am încercat să aflăm mai multe detalii, însă Dan ne-a rugat să revenim altă dată pentru mai multe informații. Nu ne-am dat bătuți cu una cu două și am încercat să aflăm mai multe de la colegul și bunul prieten al artistului, Radu Sârbu:

“Am discutat cu el pe social media, este bine, nu vă faceți griji. Nu cunosc nici eu foarte multe informații și nici nu vă pot spune altceva pentru că nu am permisiunea lui. Nu știu de ce a rămas la Kiev, dacă pentru afaceri sau altceva, asta va trebui să vă spună el”, a declarat cel de-al doilea component al trupei O-zone, pentru Impact.ro.

Mama lui Dan Bălan este de negăsit

Una dintre cele mai îndrăgite vedete din Republica Moldova, Ludmila Bălan, este de negăsit de aproape o săptămână. Încă de la izbucnirea războiului am încercat să luam legătura cu mama lui Dan Bălan. Însă aceasta nu a răspuns desi reporterul impact.ro a contactat-o zi de zi, în repetate rânduri.

Nu se știe cu exactitate dacă artista se află în țara natală, fie a plecat spre o altă locație. Vă amintim că Moldova se află și ea într-un iminent pericol de invazie, nefiind stat membru NATO.

Cine este Dan Bălan

Trupa basarabeană O-Zone, din care Dan Bălan a făcut parte, a reușit să devină un grup muzical de succes în 2004. Acesta a ocupat până în 2005 prima poziţie în 30 de ţări pe întreg mapamondul, cu „Dragostea din Tei”. Melodia a fost reînregistrată de 200 de artişti, printre care și Rihanna, în 14 limbi diferite.

O-Zone s-a destrămat în 2013, după apariția unui film biografic al lui Dan Bălan, „Între fenomen și realitate”. În el își acuza colegii de trupă că au preferat să ia totul de-a gata, în loc să muncească pentru creșterea brandului formației. Dan Bălan s-a autocalificat atunci drept „locomotiva” formației, în timp ce Radu Sîrbu și Arsenie Todiraș nu erau decât niște „vagoane”.