Artistul cu Parkinson din România care face progrese în boală: ”Vorbește mai bine, pronunță mai corect” (exclusiv)

Artistul cu Parkinson din România care face progrese în boală: ”Vorbește mai bine, pronunță mai corect” (exclusiv)
Artistul de la noi care suferă de Parkinson

Un artist cunoscut de la noi din țară suferă de Parkinson. Cei care îl iubesc sunt bucuroși pentru că acest face progrese imense. Despre cine este vorba și care sunt detaliile despre starea sa?

Artistul cu Parkinson din România: care este starea lui?

Un cântăreț cunoscut vremurilor de aur suferă deja de 25 de ani de maladia Parkinson. Concret, este vorba despre Cornel Constantiniu care în ultima vreme se simte chiar mult mai bine. Soția sa a venit cu mai multe detalii despre starea artistului de sănătate.

Bărbatul nu mai pronunța corect cuvintele deja de ani buni, ulterior boala agravându-se. Din păcate, un eveniment care l-a afectat recent a fost faptul că și-a pierdut un prieten bun: ”A plâns, când a aflat, era ca fratele lui”, referindu-se la Dorin Anastasiu.

Soția cântărețului este fericită că partenerul său se simte din ce în ce mai bine, mărturisind că recent cei doi au hotărât să se vaccineze și cu a treia doză. Din nefericire, cei doi băieți ai lor sunt departe de casă, iar doar fiul cel mic a reușit să revină în România anul acesta într-o scurtă vizită.

Femeia a recunoscut că vârsta și grijile le fac amare zilele, dar merg înainte, amândoi. Cornel Constantiniu este mai bine, dar din cauza bolii nici nu mai poate scrie pentru că nu mai are aproape deloc putere în mâini. Cu toate astea, a rămas să-și încălzească sufletul cu marea lui iubire – muzica.

„Spre marea mea bucurie…”

”Noi tocmai ne-am vaccinat și cu a treia doză. Copiii noștri, cei doi băieți, sunt în străinătate, muncesc, au și ei copii, s-au vaccinat cu toții. Fiul cel mic ne-a vizitat, anul acesta, Cornel a fost așa de fericit! Mergem înainte, amândoi, cu problemele și cu grijile noastre.

Cornel este bine, staționar, cu boala asta grea, Parkinson. Nu mai scrie, nu prea mai are putere în mâini, dar ascultă muzică toată ziua. În plus, spre marea mea bucurie, vorbește mai bine, pronunță mai corect cuvintele, înainte nu prea se înțelegea ce spune, boala îi afectase grav vorbirea. Acum stă toată ziua la telefon!”
Domnița Constantiniu (Sursa: impact.ro)

O veste neagră l-a întristat teribil pe solist. Acesta își amintește amar de ziua în care a fost anunțat că Dorin Anastasiu s-a stins din viață pe data de 18 septembrie. ”E o durere mare, Cornel a plâns când a aflat că Dorin s-a stins din viață, se înțelegeau foarte bine, erau ca fratele lui. Păcat, era încă tânăr!”, a adăugat partenera artistului.