Rețetă de ardei murați umpluți cu varză. Ingredientele secrete care nu au voie să lipsească

Rețetă de ardei murați umpluți cu varză. Ingredientele secrete care nu au voie să lipsească
Cum faci ardei murați umpluți cu varză. Reteța este delicioasă

În cazul în care îți dorești o rețetă delicioasă de care să te bucuri iarna, trebuie neapărat să prepari ardei murați umpluți cu varză! Anumite ingrediente secrete o să îi facă pe cei dragi să nu se mai sature de acest fel de mâncare!

Cea mai delicioasă rețetă de ardei. Cum trebuie să pregătești totul

Prețul legumelor este unul mic în acest sezon, așa că trebuie să profiți de toate alimentele pe care le găsești în piețe și să pregătești borcane prin diferite rețete pentru iarnă! O să vezi că tot efortul tău o să fie apreciat în sezonul răcoros.

O să ai nevoie de câteva ingrediente simple, dar delicioase. Trebuie să te asiguri că ai pregătit 15 ardei grași, 1 morcov ras, 3 frunze de țelină tocate, 1 kilogram de varză tocată, ardei iuți, câteva felii de hrean, sare, cimbru și mărar uscat.

Secretul stă în saramură, așa că află că trebuie să o faci amestecând 3 linguri de sare neiodată în 3 litri de apă. O să observi că gustul ardeilor umpluți cu varză o să fie diferit de tot ce ai încercat până acum, așa că trebuie neapărat să pregătești câteva borcane pentru toată familia.

Rețetă simplă de ardei murați umpluți cu varză. O să te lingi pe degete

Varza trebuie să fie tăiată în felii, iar morcovul dat pe răzătoare. Amestecă legumele și presară sare neiodată, frunze uscate de cimbru și 3 frunze de țelină tocată. Frământă ușor totul până când se înmoaie, apoi lasă amestecul 10 minute în bucătărie pentru a prinde gust.

Între timp, curăță ardeii de cotoare și semințe și fă un capac în jurul codiței. Fiecare ardei trebuie să fie umplut cu amestecul făcut din varză și morcov, dar fără a se sparge. Pregătește borcanele și pune în fiecare mărar și cimbru.

Ardeii umpluți trebuie să fie așezați pe straturi în borcane, iar apoi trebuie să fie adăugați ardeii iuți, dar și fâșiile de hrean. Aceste ingrediente secrete o să ofere rețetei un plus de savoare. Nu uita să pui deasupra mărar și cimbru.

Secretul gospodinelor s-a aflat! Cum pregătești, de fapt, borcanele

Saramura ce trebuie să fie adăugată se pregătește prin a pune 3 litri de apă la fiert. În acest lichid se pun și 3 linguri de sare neiodată. Apa trebuie lăsată timp de 5 minute să clocotească, apoi încă 5 minute pentru a se răcori. Toarnă totul în borcane și acoperă legumele.

Borcanele trebuie să fie lăsate desfăcute timp de 24 de ore, apoi se adaugă 2 linguri de oțet în fiecare. Închide aceste recipiente cu un capac. O să observi că amestecul o să se tulbure, semn că fermentația a început, dar nu te îngrijora! Saramura o să se limpezească în 2 sau 3 săptămâni.