Ar putea fi prima femeie șofer de Formula 1 în jumătate de secol: cine este Tatiana Calderon

Ar putea fi prima femeie șofer de Formula 1 în jumătate de secol: cine este Tatiana Calderon

Formula 1 se numără printre singurele sporturi în care femeile pot concura alături de bărbați, dar Tatiana Calderon este prima femeie care ar putea profita de această regulă, după o pauză de câteva decenii.

Tatiana Calderon este un nume care s-ar putea nu-ți spună foarte multe lucruri, dacă nu cumva ești un entuziast al curselor de mașini. Tânăra columbiancă are din copilărie o afinitate pentru mașinile de viteză și, de ceva timp, a devenit pilotul de teste al Afla Romeo. În același timp, este înscrisă în campaionatul de Formula 2, fiind reprezentanta echipei BWF Arden F2.

Cu un pic de noroc, ar putea fi prima femeie care devine pilot de Formula 1, după o pauză de 43 de ani. În anii 70, Leila Lombardi a mai concurat în circuitul de Formula 1 alături de bărbați, dar se întâmplă foarte rar să mai auzi de o femeie care vrea să ajungă pe pistele de mare viteză.

Calderon este optimistă că va ajunge să concureze în campionatul mondial de Formula 1. Ea este convinsă că ai nevoie de aceleași talente pentru a fi șofer de F1 și antreprenor. Pentru a fi în formă, pe lângă câteva ore pe zi la sală, pilotul merge la un psiholog sportiv de 2-3 ori pe săptămână.

În ceea ce privește filozofia ei de viață, ea este convinsă că, pentru a reuși, ai nevoie de multă răbdare și dedicație. Nu poți fi dezamăgit când nu reușești din prima. Trebuie să te afli într-o cursă permanentă pentru a persevera, pentru a face progrese. Tatiana Calderon insistă pe faptul că, deși speră să încurajeze și alte femei să activeze într-un astfel de sport, ea participă la competiții datorită cantităților semnificative de adrenalină derivate din acest sport. Pe termen lung, sportiva este convinsă că trebuie să trăiești în moment și să-ți dai seama că nicio cantiate de efort nu te pregătește pentru ce urmează.

La ora actuală, Calderon activează în Formula 2, dar va începe să caute sponsori în curând pentru a face tranziția la Formula 1 în 2020, dacă nu cumva va progresa natural în liga superioară.