Mașina de Formula 1 de la McLaren care poate fi controlată cu mintea

Mașina de Formula 1 de la McLaren care poate fi controlată cu mintea

McLaren are o idee genială care ar putea să inoveze cursele de Formula 1. McLaren are un concept nou despre o mașină de curse care poate fi controlată cu mintea și are cabină acoperită.

Dacă ești fan McLaren și pasionat de curse de Formula 1, atunci asta e o veste bună și de interes. McLaren nu doar că iese în evidență cu designul superb pentru fiecare mașină pe care o produce, dar vine și cu idei inovatoare mai nou, care ar putea schimba în viitor modul în care se desfășoară cursele de Formula 1.

MP4-X este un concept futurist, deci, prin definiție, aduce funcții neobișnuite pentru un vehicul de curse.

mclaren formula 1

De-a lungul deceniilor, una dintre cele mai mari probleme pentru siguranța piloților a fost supraexpunerea lor în fața impactului din timpul accidentelor. McLaren speră să diminueze acest risc, așa că a gândit un nou design care implică o cabină acoperită, fără să reducă vizibilitatea piloților.

O cabină acoperită conferă o mai bună aerodinamică, sporește siguranța piloților în caz de accident și o face să arate precum o aeronavă supersonică.

mclaren formula 1

Reprezentanții McLaren au spus că au vrut să combine ingredientele cheie ale curselor de Formula 1 (viteză, entuziasm și performanță) cu câteva elemente inovatoare pentru acest sport. Dincolo de laudele specifice oricărui producător care vrea să dea bine pe piață, McLAren chiar ar putea să fie un competitor de temut și de neegalat în Formula 1 dacă își duce la îndeplinire planul.

Cea mai interesantă caracteristică a lui McLaren MP4-X este capacitatea anumitor controale de a fi manipulate de către pilot doar cu mintea. Prin urmare, pentru acele funcții nu vor exista controale fizice. Funcțiile vor putea fi manipulate prin semnale transmise de creier, captate de casca pilotului.

mclaren formula 1

Cei de la McLaren se gândesc ca pe viitor să pună la dispoziția pilotului și un echipament cu senzori care să transmită în timp real la punctul de control informații despre starea biologică a pilotului. Astfel, vor ști la timp când și dacă e nevoie să intervină echipele de urgență în caz de accident.

Citește și: