Ar putea fi cea mai mare bibliotecă din lume: povestea fascinantă a acestei creații fantastice

Ar putea fi cea mai mare bibliotecă din lume: povestea fascinantă a acestei creații fantastice

Fascinația unor pentru lectură a atins cote fascinante, în contextul în care cineva a decis să realizeze cea mai mare bibliotecă din lume, de dragul cărților.

Un olandez a investit o cantitate semnificativă de timp și efort în materializarea unui proiect neobișnuit, pe un perete. Nu este prima oară când ai văzut manifestări artistice pe marginea unui bloc, dar este improbabil să fii întâlnit ceva de genul ăsta. Pe de altă parte, cineva a decis să continue o tradiție a picturilor pe pereți care a fost începută în urmă cu multe mii de ani, pentru conservarea tradiției și culturii oamenilor.

Picturile murale întruchipează un mecanism fascinant de comunicare vizuală, iar în momentul în care au o poveste clară în spate, s-ar putea să te încânte și mai mult.

biblioteca pe cladire poveste 2

În acest caz particular, discutăm de o bibliotecă realizată într-o manieră cât se poate de autentică pe peretele unui bloc din Olanda. Ilustrat în imaginile alăturate, blocul de locuințe se regăsește în orașul Ultrecht. Considerată de mulți ca fiind o operă de artă, creația cu pricina aparține artistului stradal Jan Is de Man.

Având în vedere dimensiunea fabuloasă, pentru a o termina în timp util, a apelat la ajutorul prietenului său Deef Feed, co-proprietarul unui salon de tatuaje, Blackbook Tattoos, în centrul aceluiași oraș.

Dacă trăiești cu impresia că acele cărți ilustrate în bibliotecă sunt fictive sau puse acolo într-o manieră aleatorie, te înșeli amarnic. Acea iluzie 3D incredibil de precisă include doar cărți adevărate. Fiecare carte din biblioteca pe trei niveluri reprezintă volumul favorit al unui locatar din bloc. Pentru a-și pune totuși amprenta personală pe proiect, în colțul din stânga jos al bibliotecii este inclusă o carte micuță, de culoare neagră, ce are pe cotor iepurașul Playboy.

Jan is De Man a explicat că a primit mai multe rugăminți pentru a face ceva pe acel bloc din partea locatarilor de la parter, pe care îi știe de mult timp. După ce a obținut acordul tuturor celor din bloc, s-a apucat de muncă. Acum. creația este a devenit destinație turistică.

biblioteca pe cladire poveste 3