30 mart. 2020 | 07:00

Ar putea fi cea mai mare bibliotecă din lume: povestea fascinantă a acestei creații fantastice

Știri generale
Ar putea fi cea mai mare bibliotecă din lume: povestea fascinantă a acestei creații fantastice

Fascinația unor pentru lectură a atins cote fascinante, în contextul în care cineva a decis să realizeze cea mai mare bibliotecă din lume, de dragul cărților.

Un olandez a investit o cantitate semnificativă de timp și efort în materializarea unui proiect neobișnuit, pe un perete. Nu este prima oară când ai văzut manifestări artistice pe marginea unui bloc, dar este improbabil să fii întâlnit ceva de genul ăsta. Pe de altă parte, cineva a decis să continue o tradiție a picturilor pe pereți care a fost începută în urmă cu multe mii de ani, pentru conservarea tradiției și culturii oamenilor.

Picturile murale întruchipează un mecanism fascinant de comunicare vizuală, iar în momentul în care au o poveste clară în spate, s-ar putea să te încânte și mai mult.

biblioteca pe cladire poveste 2

În acest caz particular, discutăm de o bibliotecă realizată într-o manieră cât se poate de autentică pe peretele unui bloc din Olanda. Ilustrat în imaginile alăturate, blocul de locuințe se regăsește în orașul Ultrecht. Considerată de mulți ca fiind o operă de artă, creația cu pricina aparține artistului stradal Jan Is de Man.

Având în vedere dimensiunea fabuloasă, pentru a o termina în timp util, a apelat la ajutorul prietenului său Deef Feed, co-proprietarul unui salon de tatuaje, Blackbook Tattoos, în centrul aceluiași oraș.

Dacă trăiești cu impresia că acele cărți ilustrate în bibliotecă sunt fictive sau puse acolo într-o manieră aleatorie, te înșeli amarnic. Acea iluzie 3D incredibil de precisă include doar cărți adevărate. Fiecare carte din biblioteca pe trei niveluri reprezintă volumul favorit al unui locatar din bloc. Pentru a-și pune totuși amprenta personală pe proiect, în colțul din stânga jos al bibliotecii este inclusă o carte micuță, de culoare neagră, ce are pe cotor iepurașul Playboy.

Jan is De Man a explicat că a primit mai multe rugăminți pentru a face ceva pe acel bloc din partea locatarilor de la parter, pe care îi știe de mult timp. După ce a obținut acordul tuturor celor din bloc, s-a apucat de muncă. Acum. creația este a devenit destinație turistică.

biblioteca pe cladire poveste 3

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Capital.ro
Oraşul din România unde s-a deschis un nou aeroport internaţional. Investiția totală a fost de 180 de milioane de lei
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Este vorba de ION ILIESCU! ANUNȚUL SERII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro