Ar putea fi cea mai bătrână pisică din lume: cum a ajuns la vârsta fabuloasă

Autor: Puiu Alexandru - 06:30, 16 dec. 2019

În funcție de afinitatea pe care o ai pentru pisici, s-ar putea să știi că vârsta lor maximă gravitează între 15 și 20 de ani, există însă și excepții de la regulă.

Pisicile sunt niște ființe adorabile. Din acest motiv, le găsești în domiciliile multor oameni, indiferent de vârstă. Afinitatea pentru aceste feline nu este asociată doar cu persoane de sex feminin sau masculin. Chiar dacă nu-și manifestă afecțiunea în aceeași manieră ostentativă precum un câine, au un număr mare de fani care pun mult suflet în intreținerea lor, pentru a ajunge la o vârstă cât mai avansată.

În cazul lui Michele Foster din Exeter, Anglia, se pare că a avut foarte mare grijă de animalul ei de companie. Altfel, ar fi fost imposibil să ajungă la această vârstă record.

cea mai batrana pisicia din lume record

Rubble a împlinit de curând 31 de ani și este considerată cea mai bătrână pisică din lume. Proprietara ei a primit-o în 1988, când avea doar câteva săptămâni. ”A fost cu puțin timp înainte să împlinesc 20 de ani, când l-a primit. Făcea partea dintr-un grup mai mare de pui ai unei prietene a surorii mele, când tocmai plecasem de acasă. Mă simțeam singură să trăiesc într-un apartament fără altcineva și l-am primit ca puiuț. Era în mai 1988.”, a explicat Michele.

Pisica face parte din rasa Maine Coon și, în luna mai a acestui an, a împlinit 31 de ani. Începând cu luna noiembrie a acestui an, a câștigat titlul de cea mai bătrână pisică documentată. În toți acești ani, Michele și pisica ei au fost de nedespărțit. Proprietarea ei este foarte mândră de nivelul sporit de loialitate, dar a menționat că a devenit un pic mai morocănoasă, odată cu creșterea în vârstă.

În privința argumentului pentru atingerea vârstei record, Michele crede că are legătură cu gradul de afecțiune oferit și cu faptul că a răsfățat-o foarte mult pe parcursul vieții ei. Singura ei problemă de sănătate ține de tensiune mare, dar urmează un tratament pentru asta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI