Cum afli istoricul mașinii: trebuie să îndeplinești o singură condiție pentru asta

Aplicația lansată de Registrul Auto Român îți spune în ce stare este o maşină şi de ce reparaţii a avut nevoie înainte să o cumperi.

Aplicația, intitulată „ISTORIC VEHICUL” este gratuită și o poți găsi pe site-ul oficial al Registrului Auto Român. Aceasta îți va verifica tot istoricul mașinii pe care vrei să o cumperi, astfel munca ta va fi ușurată și vei fi sigur de condiția mașinii pe care ți-o dorești.

Cum funcționează aplicația

Pentru a afla istoricul unui anumit vehicul pe care îți dorești să-l achiziționezi, trebuie să introduci în aplicația „ISTORIC VEHICUL” adresa ta de email şi numărul de identificare al vehiculului în cauză (seria de caroserie/şasiu). Apoi, vei primi un cod de acces pe adresa de email introdusă şi, după validarea lui, vei primi pe aceeaşi adresă de email toate informaţiile considerate utile.

Însă, dacă aplicaţia se accesează în mod abuziv, solicitantului îi va fi restricţionat accesul în platformă. În plus, aplicaţia poate fi accesată şi de pe smartphone.

„Principalele beneficii pe care le-am identificat se referă la posibilitatea verificării în timp real a corectitudinii datelor cuprinse în documentele însoţitoare ale vehiculului, a valabilităţii ITP şi a succesiunii înregistrărilor valorilor odometrului, care ar trebui să fie sub forma unei creşteri continue. Orice punct de inflexiune ridică un semn de întrebare cu privire la posibila fraudare a kilometrajului real al unui autovehicul”, potrivit reprezentanților Registrului Auto Român.

Care este condiția impusă pentru ca aplicația să genereze un istoric

Orice persoană care deţine sau intenţionează să achiziţioneze un vehicul poate verifica istoricul acestuia, prin aplicația lansată de Registrul Auto Român, cu condiţia ca maşina să fi trecut cel puţin o dată pe la RAR.

Asta pentru că, datele generate de aplicație sunt de fapt activităţile derulate la RAR şi numărul de kilometri înregistraţi în bordul maşinii (kilometri regăsiţi în baza de date a RAR sau a staţiilor ITP autorizate), existenţa/valabilitatea cărţii de identitate a vehiculului, câteva date tehnice şi de identificare, gradul de poluare, valabilitatea ITP.

„În viitor, avem în vedere extinderea domeniului informaţiilor pe care le oferim, prin includerea şi a unor date referitoare la eventuale daune şi/sau reparaţii care interesează structura de rezistenţă a unui vehicul. Întrucât acestea sunt informaţii care nu ne aparţin, este posibil ca furnizarea lor să comporte anumite costuri”, conform unui comunicat al Registrului Auto Român.

Sursa: Mediafax
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI