Prima Mașină nu mai e prima. Programul guvernamental se schimbă: intră și tichetele Rabla 2019 – VIDEO

Prima Mașină nu mai e prima. Programul guvernamental se schimbă: intră și tichetele Rabla 2019 – VIDEO

Guvernul a modificat în ședința de marți, 19 martie 2019, programul Prima Maşină, cel destinat până acum persoanelor fizice care nu au mai avut un autoturism în proprietate.

Una dintre schimbări prevede că beneficiarul nu trebuie să mai respecte această condiție, adică poate intra în programul Prima Mașină 2019 chiar dacă a mai deținut un vehicul nou pe numele său.

„Se elimină, aşadar, obligativitatea declaraţiei pe proprie răspundere a beneficiarului că nu a mai avut în proprietate un autoturism nou, o condiţie existentă înainte de modificări în cadrul programului Prima maşină.” Nelu Barbu, purtător de cuvânt al Guvernului

Modificările adoptate în ședința de Guvern de marți vor permite în plus achiziția de autovehicule electrice sau hibride noi.

„Guvernul a adoptat astăzi în şedinţă modificări şi completări aduse programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, este vorba despre programul aprobat prin OUG 66/2014. După cum ştiţi, programul are ca obiectiv principal facilitarea accesului persoanelor fizice la achiziţionarea unui autoturism nou, prin contractarea de credite garantate de stat. Pot fi cumpărate următoarele tipuri de autovehicule noi: clasice cu sistem de propulsie termic, hibrid şi full electric. De asemenea, prin modificările operate azi în legislaţie, persoanele fizice vor putea să îşi achiziţioneze un autoturism nou chiar dacă au mai deţinut anterior un astfel de autoturism.” Nelu Barbu, purtător de cuvânt al Guvernului

Prima Mașină acceptă tichetele de la Programul Rabla

Programul Prima Mașină primește un ajutor de la un alt instrument guvernamental de schimbare a parcului auto, programul Rabla, mai vechi și mai de succes.

Mai exact, pentru achitarea avansului minim obligatoriu la accesarea unui împrumut pentru Prima Mașină se vor putea folosi tichetele acordate de stat prin Rabla 2019 și Rabla 2019 Plus, potrivit agenției naționale de presă AGERPRES.

„Guvernul continuă să stimuleze piaţa auto prin măsuri adaptate pieţei europene. Adoptăm astăzi un act normativ cu un important impact social, economic şi pentru protecţia mediului. Modificăm programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, cunoscut cetăţenilor ca programul ‘Prima maşină’, astfel încât să devină mai dinamic şi mai atractiv. Vrem să sprijinim cât mai mulţi români care doresc să-şi cumpere o maşină nouă.” Viorica Dăncilă, ședința Guvernului de marți, 19 martie 2019

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI