06 mart. 2019 | 07:26

Omul cu autostrada de 1 metru din Moldova face grevă: ce se va întâmpla pe 15 martie

Știri generale
Omul cu autostrada de 1 metru din Moldova face grevă: ce se va întâmpla pe 15 martie

Un om de afaceri din Moldova a făcut primul metru de autostradă din această regiune. Mai mult, el a planificat o grevă pentru companiile lui, pe 15 martie. Acum are și susținători.

Ștefan Mandachi susține că România vrea autostrăzi și ca să demonstreze asta a făcut el primul metru din Moldova. Totodată, pentru 15 martie când inaugurează acest drum, a anunțat că restaurantele Spartan pe care le conduce vor lua pauză ca să tragă un semnal de alarmă cu privire la infrastructura din România.

Acum, patronii altor două companii, ambele din Câmpina, își vor opri activitatea, timp de un sfert de oră, în data de 15 martie, de la ora 15. Acesta era și îndemnul omului de afaceri.

Cele două societăți au ca obiect de activitate fabricarea de materiale de construcţii iar reprezentanții acestora au anunțat într-un comunicat:

„Am luat această decizie în semn de solidaritate cu antreprenorul Ştefan Mandachi, din Suceava, care în ziua şi la ora menţionate va sista, timp de 15 minute, activitatea în toate societăţile pe care le deţine şi va inaugura kilometrul de autostradă construit din resurse proprii, ca o reacţie la dezinteresul autorităţilor faţă de dezvoltarea infrastructurii rutiere.”

De asemenea, administratorii celor două companii din Prahova spun că îşi doresc, la rândul lor, autostrada Ploieşti – Braşov, mult-promisă, dar amânată mereu de guvernanți:

„Este un protest de solidaritate pentru că, asemeni lui Ştefan Mandachi, şi noi suntem nemulţumiţi de lipsa de interes a autorităţilor faţă de construcţia de autostrăzi în România. Noi ne dorim autostrada Ploieşti – Braşov, despre care se vorbeşte de atâta vreme, dar nu se face nimic! Drumurile naţionale sunt sufocate, pierdem timp preţios, pierdem ore şi zile din viaţa noastră în coloane nesfârşite. Şoselele noastre sunt cele mai periculoase din Europa, mii de oameni mor în fiecare an în accidente rutiere din cauza acestei infrastructuri precare. Avem nevoie de autostrăzi pentru a salva vieţi, dar şi pentru că o infrastructură bună ajută enorm la o dezvoltare economică reală a acestei ţări.”

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
IOHANNIS a dat LOVITURA! NOUA funcție a PREȘEDINTELUI. Nu e la NATO
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro