În aceste zile cei interesați în a achizționa o locuință, o pot face cu numai 130.000 de euro. Dacă vă întrebați de ce această sumă, vă spunem că locuința scoasă la vânzare i-a aparținut celebrului om de afaceri Omar Hayssam, acum încarcerat pentru 24 de ani de închisoare, fiind condamnat pentru terorism.
În 2006 Omar Hayssam era pus în fața unor acuzații grave de terorism. Acuzațiile și, ulterior sentința din 2007 dată de Curtea de Apel București, veneau în în dosarul „Manhattan”, în care fusese trimis în judecată pentru infracțiuni economice de procurorii DIICOT.
Astfel, Omar Hayssam devenea primul om condamnat pentru terorism în România, la 24 de ani și patru luni de închisoare în dosarul „Manhattan”, în care fusese trimis în judecată pentru infracțiuni economice de procurorii DIICOT.
Potrivit DIICOT, Hayssam și ceilalți patru inculpați ar fi contractat credite bancare în numele Bucovina Mineral Water și Rio Soft Drinks, apoi ar fi transferat activele celor două companii, printre care o fabrică de băuturi răcoritoare și o fabrică de îmbuteliere a apei minerale, către alte societăți reale sau fantomă din cadrul „Manhattan Group”.
Activitățile ilegale ale acestora au avut ca rezultat prejudicii de 20 de milioane de euro pentru cele două companii și pentru bugetul de stat. Omar Hayssam mai are alte patru condamnări în România, inclusiv o pedeapsă de 20 de ani pentru orchestrarea răpirii a trei jurnaliști români în Irak. El a fugit din țară în 2006, dar a fost capturat și adus înapoi în 2013.
După expatrierea sa și încarcerarea din 2013, toate bunurile afaceristului aveau să fie confiscate de stat. De atunci și până astăzi autoritățile au încercat să vândă una din proprietățile de lux ale afaceristului, imobilul aflându-se în centrul Bucureștiului.
Imobilul evaluat la 130.000 de euro se află la parterul unei vile somptuoase din centrul Bucureștiului, dar se pare că până acum nu au existat potențiali clienți. Imobilul de lux, ce i-a aparținut lui Omar Hayssam, are 127 de metri pătrați, format din patru camere.
Reprezentanții Fiscului, instituția care a scos din nou la vânzare imobilul, spun că valoarea de 130.000, conform Impact, a fost stabilită, după ce la ultima licitație nu a existat un cumpărător, și conform legislației, instituția este olbigată ca la o nouă licitație să scadă din valoarea inițială a imobilului, țși a fost coborâtă cu 50%. Dacă nici la această nouă rundă de licitație nu va exista un cumpărător, Fiscul va fi nevoit să reducă încă odată valoarea de vânzare a imobilului.