O proprietate fabuloasă a fost scoasă la vânzare de către ANAF cu 200.000 de euro, dar românii nu își doresc să profite de prețul bun și să achiziționeze apartamentul cu 4 camere, aflat într-o zonă foarte bună din Capitală. Care este, de fapt, motivul?
Apartamentele cu un preț bun se vând ca pâinea caldă în București, așa că nu mulți stau pe gânduri în momentul în care observă oferte avantajoase făcute la locuințele aflate în zone cât mai centrale. Totuși, o proprietate a ajuns să fie excepția de la regulă.
Omar Hayssam, un afacerist de origine siriană condamnat în România în mai multe dosare, deține o proprietate ce a fost scoasă la vânzare de către ANAF. Cel mai cunoscut dosar este cel destinat răpirii celor trei jurnaliști români, Marie Jeanne Ion, Sorin Mișcoci și Ovidiu Ohanesian în 2005, în Irak.
Se pare că el este acum executat de către ANAF și un apartament de 4 camere, ce are o suprafață de 127 metri pătrați și se află la parterul unei vile dintr-o zonă centrală din Capitală a fost scos la vânzare, dar românii nu își doresc să pună mâna pe această bijuterie.
Mai mult, printre creditori se află mai multe instituții, Ovidiu Ohanesian, reprezentat de un executor judecătoresc, și Mahomed Yossin, potrivit Profit.ro. Proprietatea a fost scoasă la vânzare cu 949.409 lei fără TVA, adică aproximativ 200.000 de euro, un preț bun pentru un apartament dintr-o zonă centrală.
Vila are și demisol, ba chiar și un bar funcționează în locul respectiv. În timp ce apartamentul cu 4 camere ar părea un adevărat vis pentru toți ce au o familie numeroasă sau pur și simplu vor să se bucure de spațiu, nu se găsesc oameni doritori pentru a cumpăra această locuință.
De asemenea, nu este prima oară când ANAF încearcă să vândă apartamentul de 4 camere. La prima licitație, prețul era unul mai piperat, adică 1.265.879 de lei, fără TVA. Se pare că suma a fost redusă de până la 949.409 lei fără TVA pentru a găsi un cumpărător ce își dorește această proprietate.
Omar Hayssam a fost condamnat definitiv la 24 de ani de închisoare de către Curtea de Apel București, după ce pedeapsa lui de 20 de ani din dosarul menționat mai sus a fost contopită cu unele din dosarele Manhattan, Foresta Nehoiu și Volvo. Acesta a fost adus în România în iulie 2013, după 7 ani de la fuga sa.