Apariția Fecioarei Maria la Fatima – ce se știe despre acest moment-cheie în lumea catolică

Momentul cheie din lumea catolică când a apărut la Fatima Fecioara Maria.

Pe data de 13 mai, în fiecare an, în calendarul greco-catolic, este menționată Apariția Maicii Domnului la Fatima în anul 1917. Atunci este sărbătorită Sfânta Fecioară Maria de la Fatima.

Moment cheie în lumea catolică: apariția Fecioarei Maria la Fatima

Un simbol pentru întreaga lume creștină este orașul Fatima, situat în Portugalia. În acest loc sacru s-a întâmplat un lucru nemaipomenit.

În anul 1917, pe data de 5 mai, papa Benedict al XV-lea, în timpul Războiului Mondial, a făcut o invitație către catolicii de pretutindeni, să se unească într-o cruciadă de rugăciuni. Scopul era acela de la obține pacea și mijlocirea Maicii Preasfinte. S-a întâmplat ceva de necrezut.

Apariția Fecioarei Maria la Fatima

La distanță de 8 zile, Fecioara Maria a răspuns rugăciunilor. Ea s-a arătat pe data de 13 mai, unor copii portughezi, 3 la număr:  Lucia, Francisc şi Jacinta. Aceștia pășteau oile la Conca di Iria, care ar însemna: Grota Sfintei Irina, lângă satul Fatima. Le-a apărut în mijlocul unei lumini puternice conturul unei femei, „Doamna din Lumină”. În ziua de 13 a fiecărei luni, le ceruse doamna să revină în acel loc.

„La 13 iulie, Lucia nu avea curajul de a mai merge la întâlnire pentru că părinţii o mustrase foarte aspru dar s-a lăsat convinsa de Iacinta. La această apariţie, sfânta Fecioară Maria a promis un miracol extraordinar. În ziua de 13 august, micuţii vizionari nu au putut fi prezenţi pentru că au fost prinşi şi încarceraţi de autorităţile locale. Pe 13 octombrie, ultima întâlnire, peste 60.000 de persoane erau de faţă la locul apariţiilor fiind martori ai miracolului anunţat. Soarele părea ca s-a desprins de pe cer şi se rotea cu o viteza ameţitoare, împrăştia gigantice flăcări multicolore. Fecioara Maria, întărind mesajul său cu o succesiune de miracole din ce i ce mai mari, a dat răspunsul său, care îi angaja pe toţi creştinii:

Recitaţi Rozariu în fiecare zi, rugaţi-vă pentru păcătoşi, deoarece mulţi ajung în infern, pentru că nu este nimeni care să se roage şi să se sacrifice pentru ei… Războiul se va sfârşi curând, dar dacă nu se încetează cu ofensele grave la adresa lui Dumnezeu, nu va trece mult timp şi va începe un altul, mult mai greu… Îndepărtaţi păcatul din viaţa voastră personală şi lucraţi pentru eliminarea lui din viaţa altora, colaborând astfel cu Iisus la răscumpărarea neamului omenesc”.

Apariția Fecioarei Maria la Fatima: mesajul

Conform evz.ro, în atenția lumii creștine, a fost readus mesajul de la Fatima, cu privire la împlinirea amenințării care făcea referire la cel de-Al Doilea Război Mondial.

Statuia de la Fatima a fost încoronată solemn în anul 1946, în prezența delegatului Sfântului Părinte și a unei mulțimi care cuprindea peste 800.000 de oameni. În anul 1951, s-a decis de către papa Pius al XII-lea, ca încheierea anului să aibă loc la Fatima.

Statuia Fecioarei Maria de la Fatima.
Apariția Fecioarei Maria la Fatima. Moment important în lumea catolică.

Orașul Fatima – Portugalia

În anul 2917, orașul Fatima din Portugalia, a devenit centrul mondial al lumii catolice. Pe data de 13 mai 2017, s-au împlinit 100 de ani de la apariția Sfintei Fecioare Maria la Fatima, către cei trei păstorași?

  •  Jacinta care avea 7 ani şi cei doi veri ai săi:
  • Francisco care avea 9 ani
  • Lúcia care avea 10 ani.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI