Apare vaccinul salvator împotriva covid-19. E clar: în noiembrie va fi disponibil

Apare vaccinul salvator împotriva covid-19. E clar: în noiembrie va fi disponibil

Anunţul atât de mult aşteptat de toată lumea a fost făcut. Vaccinul împotriva COVID-19 ar putea fi disponibil în luna noiembrie. Gigantul farmaceutic a dat vestea cea mare.

Vaccinul împotriva COVID-19, disponibil în noiembrie?!

În urma creşterii numărului cazurilor noi de COVID-19, apare din ce în ce mai des întrebarea cu privire la vaccinul împotriva acestui virus. Deşi au trecut luni bune de la apariţia primelor focare, iată că, până acum, nu a fost aprobat niciun laborator care să scoată pe piaţă tratamentul mult aşteptat. Pfizer, compania farmaceutică din Statele Unite ale Americii, a anunţat că urmează să ceară o autorizare pentru injecţia de imunizare pentru SARS-COV2. Pfizer a investit 1,5 miliarde pentru dezvoltarea vaccinului şi speră să fie de ajutor oamenilor din întreaga lume. Chiar dacă acesta va fi un eşec, gigantul va supravieţui, spun oficialii.

“Daţi-mi voie să fiu clar! Presupunând că datele sunt pozitive, Pfizer va cere o autorizare de utilizare de urgenţă Statelor Unite, imediat după ce va trece de etapa securităţii, în a treia săptămână din noiembrie”, a anunţat într-o scrisoare deschisă, publicată pe reţele de socializare, Albert Bourla, CEO Pfizer.

În ceea ce priveşte România, Alexandru Rafila, reprezentantul ţării noastre la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a vorbit despre cât va costa injecţia.

“Prețul unei doze de vaccin ar putea costa între 5 euro și 20 de euro. Nu este un preț de nesuportat. Cu precizarea că vor fi două doze de vaccin. Al doilea vaccin se va face la un interval de 30-60 de zile”, a declarat Alexandru Rafila, la Antena 3.

Apare vaccinul salvator împotriva covid-19. E clar: în noiembrie va fi disponibil
Apare vaccinul salvator împotriva covid-19. E clar: în noiembrie va fi disponibil

Cum vor fi vaccinaţi românii

Îngrijoraţi de numărul în creştere a cazurilor noi de infectări cu virusul chinezi, românii aşteaptă cu mare nerăbdare veşti despre vaccinul împotriva COVID-19. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății Publice, a explicat că, în prima fază, vor fi imunizate cadrele medicale şi abia apoi se va trece la o vaccinare în masă.

“Va fi o provocare logistică, de transport, de administrare, de organizarea locurilor, de distribuire. Pentru acest lucru va exista o colaborare între Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării. Depinde cum vor veni dozele. Eu mă îndoiesc că vor veni toate dozele, ele vor veni treptat. Trebuie stabilite exact priorităţile, avem personalul medical, medicii, asistentele, ambulanţierii, şi bineînţeles persoanele vulnerabile, cu comorbidităţi…. Este o problemă de siguranţă la nivel naţional. Şi va fi suportat de stat”, a explicat Raed Arafat.

Situaţia nu este deloc una bună în România. Până astăzi, 16 octombrie, au fost confirmate 172.516 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 5.749 au decedat. În ultimele 24 de ore au fost 4.026 de cazuri noi, din 30.325 de teste efectuate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI