12 oct. 2020 | 10:58

Vaccinul vechi de 100 de ani care poate salva omenirea de covid-19. Descoperirea uluitoare a oamenilor de știință

Sănătate
Vaccinul vechi de 100 de ani care poate salva omenirea de covid-19. Descoperirea uluitoare a oamenilor de știință
Vaccinul vechi de 100 de ani care poate salva omenirea de covid-19. Descoperirea uluitoare a oamenilor de știință

Ipotezele despre vaccinul revoluționar împotriva coronavirusului sunt diverse și incerte, ceea ce i-a împins pe medici să caute soluții tangibile în acest moment. Astfel, mai mulți oameni de știință din Marea Britanie au început testarea vaccinului BCG, dezvoltat în 1921, pentru a vedea dacă poate salva vieți afectare de COVID-19.

Vaccinul BCG, o nouă șansă pentru întreg mapamondul?

La acea vreme, vaccinul a fost conceput pentru a opri tuberculoza, dar cu toate acestea, există dovezi că putea proteja și împotriva altor infecții. Potrivit specialiștilor, vaccinul BCG este folosit pentru a reduce riscul de îmbolnăvire pentru formele grave de tuberculoză, precum Meningita tuberculoasă și tuberculoza miliară, dar și pentru contacții din focare.

În ciuda faptului că milioane de oameni din Marea Britanie au fost vaccinați cu BCG în copilărie, oamenii de știință consideră că o revaccinare ar putea combate noul coronavirus.

Pentru a descoperi dacă este adevărat, aproximativ 1.000 de persoane vor face parte dintr-un experiment, la Universitatea din Exeter, potrivit msn.com.

Vaccinurile au fost concepute pentru a antrena sistemul imunitar într-un mod foarte specific, lăsând o imunitate de lungă durată împotriva unei infecții anume. În ciuda acestor beneficii, acest vaccin poate provoca, de asemenea, modificări pe scară largă asupra sistemului imunitar, putând crește riscul unor alte infecții.

În studiile realizate anterior, s-a demonstrat că vaccinul BCG a redus decesele cu 38% la nou-născuții din Guineea-Bissau, datorită scăderii cazurilor de pneumonie și septicemie. De asemenea, studii realizate în Africa de Sud au legat vaccinul de o reducere de 73% a infecțiilor la nivelul nasului, gâtului și plămânilor, iar în Olanda, acest vaccin a redus cantitatea de virus al febrei galbene din organism.

Unul dintre profesorii Facultății de Medicină a Universității Exeter, John Campbell, a explicat beneficiile pe care acest vaccin le poate avea în timp, chiar dacă se va dovedi că nu este antidotul pe care lumea îl așteaptă.

„Deși nu credem că protecția oferită de vaccine este specifică pentru COVID-19, acesta are potențialul de a rezista câțiva ani până când vaccinurile anti-COVID-19 vor fi disponibile, și de ce nu, până când alte tratamente împotriva coronavirusului vor fi dezvoltate”, a afirmat profesorul John Campbell.

Câte persoane vor participa la experiment

Acest studiu clinic face parte din studiul internațional Brace, care se desfășoară în Australia, Olanda, Spania și Brazilia, având în total, un număr de 10.000 de persoane înscrise.

Subiecții pe care se va concentra sudiul fac parte din domeniul Sănătății, deoarece aceștia sunt mai susceptibili de a fi expuși la noul coronavirus. Astfel, cercetătorii vor ști mai repede dacă vaccinul este eficient.

Potrivit lui Sam Hilton, unul dintre medicii participanți la acest studiu, ar putea exista o parte bună a acestui vaccin, astfel, cine îl va face, ar dezvolta forme mai ușoare de COVID-19.

De asemenea, medicul Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), consideră că vaccinul BCG are potențialul de a „acoperi perioada în care un vaccin specific pentru boală nu este încă dezvoltat”.

Cu toate încercările specialiștilor de a găsi o soluție rapidă la această pandemie la nivel mondial, cercetătorii susțin că vaccinul BCG este o soluție pe termen scurt, până când un vaccine specific pentru coronavirus să apară pe piață, în cantități suficiente încât să acopere nevoile mapamondului.

Parteneri
Silviu Prigoană, ultimele dorințe înainte de a muri. Ce a putut să spună cu doar puțin timp înainte să treacă în neființă
Redactia.ro
Ce puneau străbunii în piure, ca să iasă alb, pufos și savuros. Rețeta clasică din anul 1966
Click.ro
Mesaj dur din partea unui general ucrainean pentru Donald Trump: Poporul nu vrea negocieri cu Rusia
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Băieții cei mari au făcut 'fortăreață' în jurul tatălui lor. Cum l-au onorat pe Silviu Prigoană în ultimul lui drum spre casă
Unica.ro
Preț uluitor la cartofii prăjiți. Cât costă la restaurant
EVZ.ro
Fiica lui Ioan Crișan, acuzată că ar fi plănuit asasinarea tatălui ei, și cei doi complici au fost arestați preventiv. Cum a motivat instanța decizia, după ce în octombrie toți trei au fost eliberați
Spynews
Se modifică buletinele. Cărți de identitate noi pentru toți românii peste 14 ani
Capital.ro
Silviu Prigoană, 8 căsnicii, 4 soții, 6 divorțuri. Prima soție l-a lăsat văduv, iar ultima i-a adus liniștea, până când moartea i-a despărțit. Cine sunt femeile care i-au marcat viața
Avantaje
Pensiile vor fi ÎNGHEȚATE în 2025! S-a aflat ADEVĂRUL!
Mediaflux
Adriana Bahmuțeanu, prima reacție după ce Silviu Prigoană a fost înmormântat pe ascuns: „Cum să duci doi copii, noaptea, într-un cimitir?”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Copiii lui Silviu Prigoană anunță că regretatul afacerist a fost deja înmormântat. Mesajul lui Honorius și al lui Silvius
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro