Vladimir Putin, anunț de ultimă oră despre vaccinul anti-covid-19: „Este un obiectiv important”

Vladimir Putin, anunț de ultimă oră despre vaccinul anti-covid-19: „Este un obiectiv important”
Vladimir Putin, anunț de ultimă oră despre vaccinul anti-covid-19: „Este un obiectiv important”

Vești bune pentru întreg mapamondul. În cursul zilei de miercuri, în cadrul unei ședințe de Guvern, președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat că Rusia va produce cel de-al doilea vaccin anti-COVID-19, la două luni distanță de la producerea primului.

Câte persoane vor participa la testările celui de-al doilea vaccin

Cel de-al doilea vaccin anti-COVID-19 este în proces de realizare, ceea ce nu poate aduce decât speranță în rândul oamenilor. Acesta va purta numele de „EpiVacCorona” și a fost înregistrat de Centrul de Stat pentru Cercetări Biotehnologice din Novosibirsk.

Vladimir Putin a explicat în urma marelui anunț că testele nu au fost încă realizate pe un număr reprezentativ de oameni (100), dar urmează ca 40.000 de voluntari să ia parte la procesul de testare, dintre care, 150 cu vârste de peste 60 de ani.

În urma înregistrării celui de-al doilea vaccin, președintele rus a ținut să mulțumească Centrului de Stat pentru Cercetări Biotehnologice din Novosibirsk, aducându-le cuvinte de laudă și recunoștință.

„Este, fără îndoială, un obiectiv important pe care l-ați atins, dragi prieteni. Vă mulțumesc mult pentru munca, eforturile și talentul vostru”, a declarat acesta în cadrul ședinței.

Vicepreședintele Guvernului Federației Ruse, Tatyana Golikova, a vorbit în cadrul aceleiași ședințe despre componența serului. Potrivit acesteia, vaccinul “EpiVacCorona” este realizat pe baza unor substanțe sintetice, conținând fragmente de proteine de virus create artificial.

Aceasta a mai menționat că primul lot de vaccinuri, în număr de 60.000 de doze, va fi produs în curând, subliniind că “apariţia celui de-al doilea vaccin creşte şansele de vaccinare în rândul populaţiei şi, prin urmare, ne aduce mai aproape de stabilizarea şi depăşirea problemei infecţiilor cu SARS-CoV-2”.

Pentru un plus de încredere, Tatyana Golikova a declarat că, atât ea, cât și şefa agenţiei pentru protecţia consumatorului (Rospotrebnadzor), Anna Popova, s-au vaccinat cu acest nou vaccin şi nu au resimțit niciun efect secundar sau schimbare a temperaturii corpului.

Când a apărut oficial primul vaccin produs de Rusia

Aprobarea primului vaccin produs de ruși a avut loc pe 11 august, iar în acest moment se află în a treia etapă de teste. Rezultatele primelor două etape se așteaptă în lunile octombrie și noiembrie. Vaccinul botezat “Sputnik V” a fost privit cu scepticism de către specialiști, fiind produs în doar două luni și testat de puțină lume.

Situația Rusiei raportată la cazurile de COVID-19 este una “destul de tensionată şi complicată, dar totuşi sub control”, potrivit vicepreședintele Guvernului Federației Ruse, Golikova.

De la începutul pandemiei și până în prezent, Rusia a raportat 1.340.409 de cazuri de coronavirus, între care 23.205 de decese. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 14.231 de cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2, trendul fiind unul ascendant, ca în majoritatea statelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI