Piața bancară din țară va avea, în cel mai scurt timp, un nou jucător important. Un gigant italian a anunțat că își va extinde operațiunile în România.
Având sediul principal În Milano, Italia, banca IFIS Spa a anunțat că a înființat, pe piața bancară din România, o societate ce va desfășura operațiuni de factoring. Este vorba despre IFIS Finance IFN, ce are un capital social de 14,7 milioane de lei, potrivit Profit.ro . La sfârșitul primelor șase luni ale anului 2020, piața locală de factoring a fost estimată undeva în jurul valorii de 2,25 miliarde de euro. În creștere, chiar dacă doar cu 1%, față de aceeași perioadă a anului 2019, potrivit datelor publicate de Asociația Română de Factoring (ARF).
Din primele informații, se pare că IFIS Finance va fi condusă de Andrea Infriccioli. IFIS a fost înființată în anul 1983, ca operator specializat în factoring. A fost listată la bursa din Milano, în segmentul STAR, în 2003. IFIS furnizează servicii corporate și de commercial banking pentru segmentul IMM.
„Datorită cunoștințelor noastre aprofundate a pieței locale, finanțăm IMM-ul vostru prin anticiparea creanțelor comerciale, oferindu-vă astfel posibilitatea creșterii cifrei de afaceri. Vă oferim servicii pentru gestionarea și efectuarea plății în avans a creanței, garanție de plată și reducerea riscului debitorului insolvent. De asemenea, elaborăm soluții personalizate care să satisfacă nevoile de lichiditate, cu scopul de a vă susține în dezvoltarea afacerii dumneavoastră.
Prin intermediul serviciului de factoring cu regres și fără regres, finanțăm creanța provenită din vânzarea de bunuri și prestări de servicii pe piața internă din România.
Bazându-ne pe expertiza noastră specifică, permitem întreprinderilor optimizarea relației client-debitor și reducerea riscului de furnizare, cedându-ne nouă riscul de neplată a clientului străin. Ne ocupăm în mod direct de gestionarea și colectarea creanțelor”, se arată pe site-ul băncii.
Banca Centrală Europeană a anunțat că urmează să experimenteze o versiune digitală a monedei euro. Potrivit comunicatului BCE, instituția va organiza o consultare publică înainte de a introduce noua tehnologie.
„Moneda euro aparţine europenilor, iar misiunea noastră este de a fi gardianul acesteia. Europenii recurg tot mai mult la mijloace digitale atunci când cheltuiesc, economisesc şi investesc. Rolul nostru este de a asigura încrederea în monedă. Aceasta înseamnă garantarea adaptării euro la era digitală. Ar trebui să fim pregătiţi să emitem o monedă euro digitală, dacă va fi necesar”, a declarant președintele BCE, Christine Lagarde, citată de Agerpres.