Aparatele din casa ta care cresc foarte mult facturile la energie. Nici nu le bagi în seamă, dar faci o mare greșeală

Aparatele din casa ta care cresc foarte mult facturile la energie. Nici nu le bagi în seamă, dar faci o mare greșeală
Cat consuma aparatele din casa

Costul vieții este la cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani, facturile la energie ale gospodăriilor fiind cea mai mare cheltuială. Alegerea celui mai eficient aparat de uz casnic te poate ajuta să economisești energie electrică și bani, dar unele electrocasnice pot consuma mai mult curent decât altele. În rândurile de jos îți prezentăm care sunt cei mai mari „vampiri” din locuință și cum să folosești boilerul sau mașina de spălat cât mai eficient pentru a reduce cheltuielile.

Aparatele electrocasnice cresc foarte mult facturile la energie. Top 10 cei mai mari consumatori

Experții au întocmit topul celor mai mari consumatori electrocasnici din casă și cât costă folosirea lor lunar, în condițiile în care se anunță noi scumpiri la facturile de energie. Având în vedere că vine frigul, este mai util ca niciodată să citești acest articol.

1. Boiler – 200 de lei

Nu mai este o surpriză pentru nimeni că boilerele sunt cele mai scumpe, cu un cost mediu de aproximativ 200-300 de lei pe lună. Totuși, reducerea temperaturii poate diminua factura anuală de energie cu câteva sute de lei. Dacă locuiești la casă, o idee bună este să cumperi un recipient cu panou solar.

2. Mașina de spălat haine – 70 de lei

O familie de patru persoane plătește în jur de 70 de lei pe lună, pentru funcționarea mașinii de spălat, asta înseamnă 840 de lei pe an.

3. Frigider congelator – 60 de lei

Dacă ai acasă un frigider-congelator de categoria D, modelul consumă multă energie (60 de lei pe lună). Inclusiv românii care au cele mai eficiente aparate clasa A ar trebui să plătească 35 lei pe lună.

4. Mașină de spălat vase – 50 de lei

Utilizarea mașinii de spălat vase te costă lunar în jur de 50 de lei.

5. Ceainic sau fierbător – 40 de lei

Folosirea ceainicului doar un sfert de oră pe zi înseamnă la factură în jur de 40 de lei pe lună.

6. Cuptor – 40 de lei

Cuptorul costă aproape 40 de lei pe lună, dacă este folosit zilnic.

7. Televizor – 20 de lei

Costurile de energie ale TV-ului sunt de maximum 32 lei pe lună. Ca să faci economii, scoate televizorul din priză. În felul acesta, reduci factura de curent cu aproximativ 50 de lei pe an.

8. Laptop – 10 lei

Un laptop nu este atât de mare consumator de energie, dar tot se află în topul dispozitivelor costisitoare. Scoțându-l din priză atunci când nu îl folosești, vei economisi în jur de 20 de lei pe an.

9. Cuptor cu microunde – 10 lei

Cuptorul cu microunde costă aproximativ 10 lei pe lună, dacă este folosit zilnic 10 minute. Consumă energie chiar și atunci când este conectat la priză și în stand-by (până la 70 de lei pe an).

10. Telefon mobil

Deși încărcarea telefoanelor mobile consumă foarte puțin, rămân printre cele mai folosite dispozitive lunar. Scoate încărcătorul din priză și economisești de până la 8 lei pe an.

Urmăriți Playtech.ro și pe