Ies la iveală secretele lui Bogdan Stanoevici. Cine l-a făcut să plece din România, de fapt

Ies la iveală secretele lui Bogdan Stanoevici. Cine l-a făcut să plece din România, de fapt
Cine l-a făcut pe Bogdan Stanoevici să plece din România?

Decesul brusc al celebrului actor Bogdan Stanoevici a adus în prim-plan detalii din viața sa pe care unii dintre cei care l-au admirat nu le-au știut. De ce a plecat artistul din România și în ce context?

Detalii din viața lui Bogdan Stanoevici. Cine l-a făcut să plece din România?

Bogdan Stanoevici a devenit vizual pentru mulți dintre români cu rolul din serialul românesc „Sacrificiul”, unde a interpretat un membru important din familia Caragea. Din păcate, mulți dintre cei care i-au admirat felul de a juca din serial au aflat abia mai apoi cariera sa fulminantă și succesul de care a avut parte și pe scena teatrului.

Românii nu l-au avut atât de mult în vizor din cauza faptului că a plecat de pe meleaguri chiar în plină glorie din cauza unui gest. Acesta a decis să părăsească țara chiar în 1989, după ce se săturase de anormalitatea vieții din perioada regimului comunist. Întrebat care au fost motivele pentru care a ales să se stabilească peste hotare, regretatul artist a mărturisit că au fost trei lucruri care l-au făcut să facă o decizie pentru toată viața.

„Al doilea motiv: în 1981, fusesem plecat la Edinburgh, cu Teatrul Național, cu piesa «Față din Andros», în care aveam rolul principal și cu care avusesem mare succes. Ei, acum ar fi urmat să plecăm, în aceeași formulă, într-un turneu în Germania, numai că a intervenit un blocaj din teatru, de la Radu Beligan, care nu a vrut să-mi semneze actele. Sigur, eu aveam dosar prost. Aveam origine nesănătoasă, fiindcă proveneam dintr-o familie de „foști”, nu eram membru de partid, aveam gură mare și prin spectacolele mele spuneam tot felul de poezele cu dublu sens. Dar ce legătură aveau lucrurile astea cu arta?”, a detaliat acesta.

Al treilea motiv care l-a făcut să părăsească România

„Și-a apărut și al treilea motiv: a venit la mine un tovarăș care a încercat mai întâi să mă racoleze «de partea lor». Eu l-am refuzat și, după mai multe insistente și convocări oficiale, cu încercări de intimidare, nenea asta mi-a zis că ar fi mai bine, și pentru mine, și pentru mama mea, să mă gândesc să plec în străinătate. Cu picătură asta, apa din pahar a dat pe-afară. Inițial m-am gândit să apelez la un șef de la BBC, pe care îl cunoscusem la Edinburgh și care îmi spusese că mă apreciază și că dacă vreodată voi avea nevoie de el, să nu ezit să-l contactez”
Bogdan Stanoevici (Sursa: formula-as.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI