Apa care încetinește îmbătrânirea. Cum o prepari acasă

Apa care încetinește îmbătrânirea. Cum o prepari acasă
Apa care incetineste imbatranirea

Organismul uman conține 70% apă, motiv pentru care acest lichid vital este nelipsit din rutina noastră de zi cu zi. Deși apa este considerată a fi un ingredient esențial, iată ce tip de apă este cunoscut pentru faptul că ar ajuta la încetinirea procesului natural al îmbătrânirii.

Ce beneficii are apa alcalină asupra organismului

Este vorba despre apa alcalină. Aceasta este cunoscută pentru faptul că elimină toxinele, încetinește procesul de îmbătrânire și reglează nivelul pH-ului pielii. De asemenea, apa alcalină este un instrument excelent pentru prevenirea bolilor cronice, spun specialiștii.

Așadar, un pahar de apă alcalină pe zi este ideal pentru sănătatea organismului tău. Nivelurile pH-ului pot fi acide sau alcaline pe o scară de la 0 la 14. De exemplu, pH-ul 2 va fi acid și pH-ul 10 va fi alcalin. Apa potabilă obișnuită este de obicei neutră, cu un pH de 7, în timp ce apa alcalină are un pH de 8 sau 9.

Apa alcalină are un nivel de pH mai mare decât cel al apei de la robinet. Deci, specialiștii spun că poate neutraliza acidul din sânge.

Unele studii sugerează, de asemenea, că apa alcalină ar putea ajuta la încetinirea pierderii osoase. Cu toate acestea, sunt necesare studii suplimentare pentru a afla dacă influențează densitatea minerală osoasă generală și dacă beneficiul continuă pe termen lung.

Cum poți prepara apă alcalină la tine acasă

Pentru a prepara apa alcalină în propria ta bucătărie, ai nevoie doar de câteva ingrediente, precum

  • 1 lămâie
  • 1 linguriță de sare de Himalaya
  • 2 litri de apă purificată

Tot ce trebuie să faci este să umpli un recipient mare cu apă filtrată, în care vei adăuga feliile de lămâie și sarea de Himalaya. Amestecă bine totul și lasă băutura să stea peste noapte.

Specialiștii recomandă să bei 2 pahare de apă alcalină a doua zi dimineața, înainte să iei micul dejun. Fă asta în fiecare dimineață și în doar câteva zile vei simți rezultatul.

Conform celor de la Health Line, un studiu din 2016 realizat pe un eșantion de 100 de persoane a găsit o diferență semnificativă în vâscozitatea sângelui întreg după consumul de apă alcalină, comparativ cu apa obișnuită după un antrenament intens. Vâscozitatea măsoare cât de eficient curge sângele prin vene.

Cei care au consumat apă cu pH ridicat au redus vâscozitatea cu 6,3%, comparativ cu 3,36% cu apa de băut purificată standard. Ceea ce înseamnă că sângele curgea mai eficient la persoanele care au consumat apă alcalină. Acest lucru poate crește livrarea de oxigen în întregul corp.