03 oct. 2024 | 19:22

Anvelopele M+S au fost interzise în Germania. Ce sancțiuni riscă șoferii care nu respectă noua măsură

Utile
Anvelopele M+S au fost interzise în Germania. Ce sancțiuni riscă șoferii care nu respectă noua măsură
Anvelopele de iarnă, obligatorii în mai toată Europa

Odată cu venirea iernii, în mod normal, toți șoferii au obligația de a-și monta anvelope de iarnă. Dar, dacă te afli în Germania, s-ar putea să ai o mare surpriză. Conform unei decizii recente a autorităților, anvelopele M+S au fost interzise în Germania, legiuitorul explicând și ce sancțiuni riscă șoferii care nu respectă noua măsură.

Anvelopele de iarnă, obligatorii în mai toată Europa

În unele țări europene, anvelopele de iarnă sunt obligatorii pentru mașini. În altele, acestea nu sunt obligatorii sau numai în condiții speciale. Prin urmare, ar trebui să fie util, înainte de a pleca în vacanță, să arunci o privire mai atentă la reglementările corespunzătoare.

În ceea ce privește regulamentul german, ca și în România, acesta nu indică o temperatură minimă sau o perioadă determinată în care vehiculele trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă.

Șoferii trebuie să adapteze anvelopele la condițiile meteorologice. Anvelopele de iarnă sunt obligatorii în caz de gheață, zăpadă tasată, mâzgă, ghețuș și îngheț. Un alt aspect important, este că de la 1 ianuarie 2018, există o obligație legală de a eticheta anvelopele de iarnă noi cu simbolul alpin.

Anvelopele M+S au fost interzise în Germania, de la 1 octombrie 2024

Anvelopele de iarnă care sunt marcate doar cu simbolul M+S nu mai pot fi utilizate în condiții de drum de iarnă începând cu 1 octombrie 2024. Această decizie a fost luată pentru a spori siguranța rutieră, având în vedere că anvelopele M+S nu oferă întotdeauna performanțe adecvate în condiții de iarnă severă.

Simbolul M+S era folosit pentru a indica faptul că anvelopele sunt potrivite pentru condiții de noroi și zăpadă ușoară, însă nu toate aceste anvelope au fost testate conform standardelor stricte pentru iarnă.

În schimb, anvelopele care respectă noile reglementări trebuie să fie marcate cu simbolul „Alpin”, un fulg de nea în interiorul unui munte cu trei vârfuri. Aceste anvelope au fost supuse testelor riguroase și oferă o aderență mai bună pe gheață și zăpadă compactată, asigurând o mai mare stabilitate și siguranță la frânare.

Dacă încălcați legea, nu numai proprietarul, ci și șoferul vor fi amendați. Amenda pentru șofer este de la 60 până la 120 euro și 1 punct în registrul german al abilităților de conducere FAER, în funcție de tipul infracțiunii. Amenda pentru proprietar este de 75 euro și 1 punct în registru.

Ce caracteristici trebuie să aibă anvelopele în Germania

Schimbarea regulilor urmărește să reducă accidentele cauzate de utilizarea unor anvelope inadecvate în condiții de iarnă, încurajând astfel șoferii să folosească echipamente conforme cu cele mai înalte standarde de siguranță.

Astfel, Germania prioritizează protecția participanților la trafic pe perioada iernii. Anvelopele de iarnă trebuie să aibă o adâncime a benzii de rulare de cel puțin 1,6 mm.

Acestea trebuie să fie instalate pe toate cele 4 roți. Pentru motociclete, anvelopele de iarnă nu sunt obligatorii. Anvelopele all-weather cu simbolul M+S și simbolul alpin sunt în continuare permise.

Parteneri
Ce se întâmplă când auzi cucuveaua cântând
Redactia.ro
Adevărata față a vedetelor. Cum se comportă în realitate, când se închid camerele de filmat: „Bețiv mare (...) poate cel mai dubios dintre toți”
Click.ro
„E toată mașina ruptă pe dedesubt. Uitați-vă ce crater e acolo”. Mărturiile șoferilor care au căzut în groapa uriașă de pe șosea
Digi24
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Prima apariție publică a lui Michael Schumacher, după accidentul din 2013. Fostul campion a participat la nunta fiicei sale
Unica.ro
Pensiunea Andreei Esca, scumpă foc. Cât costă cazarea
EVZ.ro
Alexia Eram și Mario Fresh s-au despărțit. De ce ar fi ajuns la separare. Au aniversat opt ani de relație în urmă cu două luni
Spynews
Când vine marele cutremur. Cum se pregătește România: Sunt mai greu de pus în practică.
Capital.ro
Adrian Enache și Sorin Ovidiu Vântu, cei mai fericiți cuscri și bunici! Nepoțica lor a împlinit un an! “I-am făcut ziua, i-am rupt turta”. Cum se descurcă SOV cu cea mică
Avantaje
ARMATA ROMÂNĂ, misiune DIFICILĂ în LIBAN! Anunțul MApN
Mediaflux
Cum i-a spus Karmen Simionescu fiicei sale că va divorța de Bogdan Căplescu. Artista nu i-a ascuns nimic fetiței sale: ”Știe prin ce am trecut”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Radu Vâlcan, imagini de pe patul de spital. Ce mesaj a transmis prezentatorul Insula Iubirii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro