03 dec. 2022 | 15:11

Cum poţi fi amendat chiar dacă ai anvelopele de iarnă montate pe maşină. Detaliul de care trebuie să ţină cont şoferii, de fapt

News
Cum poţi fi amendat chiar dacă ai anvelopele de iarnă montate pe maşină. Detaliul de care trebuie să ţină cont şoferii, de fapt
Șoferii riscă amenzi chiar dacă au anvelope de iarnă montante

Informație importantă pentru toți șoferii din România. Chiar dacă aveți anvelopele de iarnă montate, încă puteți fi sancționați. De ce și ce prevede lege, aflați în rândurile următoare.

Șoferii pot primi amendă chiar dacă au anvelope de iarnă

În spațiul public au apărut diferite informații conform cărora șoferii riscă amenzi usturătoare, chiar dacă au montate anvelopele de iarnă. Indiferent dacă au mașina echipată, pot fi sancționați dacă nu țin cont de un aspect foarte important.

Registrul Auto Român a clarificat situația și a explicat, cu o postare pe rețelele de socializare, cum pot fi amendați șoferii chiar dacă au anvelopele de iarnă montate pe mașină. Conform acestora, în cazul în care anvelopele sunt mult prea uzate, șoferii pot fi sancționați cu o amendă destul de mare.

„Ați citit articolele despre amenzile pe care le riscă românii dacă nu au montate anvelopele de iarnă la 1 noiembrie și sunteți nedumeriți sau panicați? Nu aveți de ce! Registrul Auto Român vă explică tot ce trebuie să știi despre anvelopele care sunt obligatorii pe timpul iernii. Chiar dacă vremea încă este însorită în cea mai mare parte a țării, au început să circule deja informații menite să panicheze posesorii de autovehicule, așadar precizăm clar că nu există o data limită pentru montarea acestor cauciucuri și că toatre anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M și S (însemnând noroi și zăpadă – engl. mud and snow), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă prevăzute în legislația națională rutieră”, anunță RAR într-o postare pe Facebook.

Ce prevede legea și ce amendă riscă șoferii

Este important ca șoferii să respecte legea. În acest caz, este indicat să aveți anvelopele corespunzătoare atât pentru siguranța dumneavoastră, cât și pentru siguranța celorlalți participanți la trafic. În caz contrat, dacă anvelopele nu sunt adecvate, riscați o amendă cuprinsă între 1.305 lei și 2.900 de lei.

”Sancțiunea pentru lipsa anvelopelor adecvate, în condițiile specificate în lege, se pedepsește cu amendă din clasa a IV-a de sancțiuni (între 9 și 20 de puncte-amendă), adică între 1.305 și 2.900 de lei, dar se poate reține și certificat de înmatriculare al vehiculului.

Prin urmare, NU se aplică sancțiuni dacă posesorii de autovehicule respectă legislația în vigoare și folosesc pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, anvelopele marcate cu literele M și S”, au concluzionat reprezentanții RAR.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Vreme extremă în România. ANM a emis alertă
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
Schimbare importantă pe piaţa muncii: Categoriile de activităţi care nu necesită contract | Anunţul Ministerului Muncii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro