Anunțul zilei despre ajutoarele sociale din toată țara. Ministrul Muncii a decis deja

Anunțul zilei despre ajutoarele sociale din toată țara. Ministrul Muncii a decis deja
Raluca Turcan, ministrul Muncii

Ajutoarele sociale din toată țara intră în vizorul statului! Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că se va desfășura o campanie națională de evaluare a acestora. O parte dintre românii care beneficiază de un astfel de sprijin ar putea să primească mai mulți bani, în timp ce alții s-ar putea trezi puși la muncă.

Ministrul Muncii, despre ajutoarele sociale din toată țara

Mai exact, Raluca Turcan a anunțat că scopul evaluării este acela de a identifica beneficiarii de ajutoare sociale care se află cu adevărat în situații ”vulnerabile”. Aceste persoane ar putea primi mai mult sprijin. Este vorba, potrivit ministrului Muncii, de românii care nu sunt apți de muncă, oameni cu vârstă de pensionare ori care au în grijă copii mii.

”Suntem în etapa de pregătire a campaniei naționale de evaluare a ajutoarelor sociale, care va demara în curând în toată țara cu echipe mixte ale Agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială, Inspectoratelor teritoriale de muncă și Agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă. Vom identifica, în primul rând, beneficiarii de ajutoare sociale care se află în situații cu adevărat vulnerabile. Pentru această categorie de beneficiari, vom identifica măsuri integrate de sprijin pentru a reduce gradul de vulnerabilitate”, a anunțat Raluca Turcan.

Raluca Turcan, despre angajarea unor beneficiari de ajutoare sociale

De asemenea, ministrul Muncii a spus că în urma acestei campanii de evaluare, se vor găsi soluții pentru angajarea acelor persoane care beneficiază de ajutor social, deși pot munci. Raluca Turcan a precizat că 30% din totalul locurilor de muncă neocupate sunt pentru muncitori necalificați.

”În al doilea rând, vom găsi soluții pentru creșterea gradului de ocupare în rândul beneficiarilor de ajutor social care pot munci. Ca un exemplu, în acest moment, 30% din totalul locurilor de muncă neocupate sunt adresate muncitorilor necalificați. Piața muncii ar putea absorbi o parte din persoanele apte de muncă din cele aproximativ 170.000 care primesc venit minim garantat, în România”, a mai scris Raluca Turcan, pe pagina ei de Facebook.

Raluca Turcan: ”Creșterea ocupării, un obiectiv de prim rang al tuturor politicilor europene”

Totodată, Raluca Turcan a precizat că în toate politicile europene în domeniul social, creșterea ocupării este un obiectiv de prim rang. Potrivit ministrului Muncii, desfășurarea unor astfel de anchete sociale reprezintă o ”obligație legală”, cu scopul ca asistența socială din țară să fie mai bine ”țintită”.

”Campania națională de evaluare va fi eficientă doar în măsura în care va exista o colaborare strânsă cu reprezentanții primăriilor pentru a pune la dispoziție instituțiilor implicate informațiile despre beneficiari și pentru a facilita relația acestora cu potențialii angajatori din comunitate”, a menționat Raluca Turcan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI