23 mart. 2020 | 13:02

Anunțul vicepremierului Raluca Turcan despre anul școlar. Inevitabilul se poate produce

Știri generale
Anunțul vicepremierului Raluca Turcan despre anul școlar. Inevitabilul se poate produce
Anunțul vicepremierului Raluca Turcan despre anul școlar. Inevitabilul se poate produce

În acest moment ăn România cursurile, fie că vorbim de școală, liceu sau unviersitar, sunt suspendate pe o perioadă limitată, dar se pare că scenariile se schimbă de la o zi la alta și, în acest caz, s-ar putea prelungi această stare de fapt.

Anunțul vicepremierului Raluca Turcan despre anul școlar

Actualul Ministru al Educației, Monica Anisie, la începutul crizei pandemice, declara că nu se pune problema înghețării anului școlar și că, odată ce se va putea, se vor relua orele de curs. Acum, însă, Vicepremierul Raluca Turcan vine cu 3, posibile, scenarii, în ceea ce privește anul școlar în România. Într-un interviu recent acordat celor de la RFI, Vicempremierul Turcan a vorbit chiar și de posibilitatea înghețării anului școlar, menționând că i-ar fi cerut ministrului de la educație să i-a în calcul și un astfel de scenariu.

Anunțul vicepremierului Raluca Turcan despre anul școlar. Inevitabilul se poate produce

Anunțul vicepremierului Raluca Turcan despre anul școlar. Inevitabilul se poate produce

”Sunt trei etape posibile, cel puțin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul școlar să continue și evaluările să fie așa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea școlilor peste perioada anunțată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea, e foarte-foarte dificil de afirmat acum care va fi soluția”, a declarat Raluca Turcan, la RFI.

Inevitabilul se poate produce

Actuala criză pare că nu se va termina curând și posibil, cel puțin unul din cele trei scenarii enunțate de Raluca Turcanu pare a prinde contur în următoarea perioadă. Afirmațiile domoniei sale, însă, au produs reacții dure din partea Asociației de Părinți București -Ilfov, prin vocea domnului Gabriel Chicioreanu, care scoate din calcul repetarea anului șclar, clasificînd declarația vicepremierului ca fiind una iresponsabilă.

„Copiii au depus deja cu profesorii diligențe să recupereze materia în online. Dacă Raluca Turcan are alte informații privind amânarea anului școlar ar trebui să ni le spună. Sunt riscuri privind unele întârzieri, dar cred că totul se poate desfășura normal.”, a declarat Gabriel Chicioreanu.

Parteneri
Cine este românul care și-a zidit iubita într-un perete dintr-un bar din Germania. Detalii cutremurătoare despre acest caz
Redactia.ro
Ce s-a ales de celebrul actor adorat de milioane de români. Dramele și scandalurile care i-au terminat cariera
Click.ro
„Ce dracu' să facem cu ei?”. Militari ruși, înregistrați când vorbesc despre sosirea nord-coreenilor pe front
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
'Câtă lipsă de bun simț, educație, cât prost gust'. Alina Ceușan, criticată dur de Oana Pellea. Ce a făcut influencerița
Unica.ro
Vezi câți ani ai cu adevărat. Durează doar 30 de secunde
EVZ.ro
Laura Crișan ar fi vrut să incendieze casa moștenită de la familia ei! Declarațiile halucinante ale unui martor: ”Pentru a scăpa de...”
Spynews
Putin cutremură toată planeta. A dat ordinul de care se temeau toți
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
România INTRĂ în Schengen! NIMENI nu se aștepta la asta
Mediaflux
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Îl mai știi pe Remus din „Secretul Mariei”? Ce mai face acum actorul Toma Dănilă si ce legătură există între el și Liviu Vârciu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro