Raluca Turcan, apel către români, de Ziua Națională Constantin Brâncuși. Ce a spus despre Irina Rimes

Raluca Turcan, apel către români, de Ziua Națională Constantin Brâncuși. Ce a spus despre Irina Rimes
Raluca Turcan, apel către români de Ziua Națională Constantin Brâncuși. Ce a spus despre Irina Rimes

Raluca Turcan a făcut un apel către români de Ziua Națională Constantin Brâncuși. Ce a spus vicepremierul interimar PNL despre Irina Rimes?

Raluca Turcan, apel către români de Ziua Națională Brâncuși

Irina Rimes se află în mijlocul unei furtuni mediatice, date fiind controversele apărute în urma unor declarații pe care artista le-a făcut despre operele lui Brâncuși, după ce a fost desemnată ambasadoarea Zilei Naționale Constantin Brâncuși. Desemnarea juratului de la ”Vocea României” în aceasta postură a stârnit revoltă, dar și ironii la adresa cântăreței, în special după ce a făcut declarații privitoare la operele lui Brâncuși.

Raluca Turcan, apel către români de Ziua Națională Constantin Brâncuși. Ce a spus despre Irina Rimes
Irina Rimes, desemnată ambasadoarea Zilei Naționale Constantin Brâncuși

„Eu sunt mai mainstream. De mică am știut de Coloana Infinitului și m-a fascinat. N-am avut mereu tangență foarte foarte mare cu cultura, cu cultura ne-contemporană pentru că am fost și eu copil, am crescut la țară. În momentul când am început să-l descopăr pe Brâncuși, m-au fascinat lucrările lui că nu reprezentau neapărat cum se numesc.”, a spus Irina.

„Eu iubesc Brâncuși și îmi place și Irina Rimes!”

Subiectul intens comentat a fost atins și de Raluca Turcan, vicepremier interimar PNL. Oficialul a afirmat că ar fi frumos să îl iubim pe sculptor sincer, fără ipocrizie. De asemenea, a îndemnat la bunătate și toleranță, adăugând că iubește opera lui Brâncuși, dar îi place și de Irina Rimes.

„Constantin Brâncuși spunea că «Trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus, dacă vrei să poți să vezi foarte departe». Viziunea sa despre perfecțiune și perfecționare este o adevărată lecție de viață. Mediul în care s-a format, precum și conceptele preluate din creația și gândirea tradițională românească, pe lângă geniul său recunoscut, sunt elemente care l-au impus drept unul dintre cei mai importanți artiști ai lumii. Constantin Brâncuși trebuie privit și înțeles drept un exemplu. Cultura noastră are nevoie de astfel de exemple, are nevoie de modele. Într-un timp în care ne căutăm repere, valori, el ne reprezintă pe noi ca țară, pe noi ca neam”, a scris Raluca Turcan, miercuri, pe Facebook.

„La 144 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, îl recunoaștem drept un reper al întregii lumi. Ar fi frumos să-l iubim pe Brâncuși sincer, nedisimulat, fără ipocrizie. De la “Muza adormită” la “Coloana infinitului”, de la Hobița la București și până oriunde pe mapamond. Vă îndemn din tot sufletul sa fiți buni, deschiși, toleranți. Să căutați frumosul așa cum vă place fiecăruia în opera minunată a marelui Brâncuși! Eu iubesc Brâncuși și îmi place și Irina Rimes! Iubesc ce este bun, frumos și valoros în fiecare dintre noi”, a completat vicepremierul.