Anunțul venit în noapte în România. Oficial: cât poate dura războiul Rusia – Ucraina

Anunțul venit în noapte în România. Oficial: cât poate dura războiul Rusia - Ucraina

Anunțul venit în noapte în România. Un înalt oficial român a precizat cât ar putea dura războiul Rusia-Ucraina. Oficialul a mai spus și că „ceea ce a făcut Rusia, astăzi, prin așa-zisa negociere a reprezentat, de fapt, o „cumpărare de timp”, în încercarea de a se replia după ce planul de a lua rapid Kiev-ul a cazut”.

Anunțul unui oficial român despre cât poate dura războiul Rusia – Ucraina

Anunțul venit în noapte în România a fost din partea unui înalt oficial român, care a spus cât ar putea dura războiul Rusia – Ucraina, dar și că ar trebui să ne pregătim de acest lucru în condițiile în care, „dacă statele reușesc să ajute în continuare, sunt șanse reale ca Ucraina să reziste”.

„Este greu de preconizat cât va dura conflictul. Totul depinde de cât rezista Kiev-ul. Dacă statele reușesc să ajute în continuare, sunt șanse reale să reziste”, a declarat sursa citată.

În plus, războiul din Ucraina ar putea dura, pe termen mediu, câteva luni, dar dacă se ajunge la scenariul în care ar ajunge să dureze o perioadă lungă, războiul ar putea durea chiar doi-trei ani.

„Trebuie să ne pregătim pentru o perioada medie sau lungă în cazul acestui război. Mediu înseamna câteva luni; lung – doi-trei ani”, a mai spus oficialul.

„Ceea ce a făcut Rusia, astăzi, prin așa-zisa negociere a reprezentat, de fapt, o „cumpărare de timp”, în încercarea de a se replia după ce planul de a lua rapid Kiev-ul a cazut”.

Anunțul venit în noapte în România

Cât vor putea sta în România cetățenii ucraineni care fug de război

Potrivit sursei citate, cetățenii ucraineni care fug de război și vin la noi în țară vor putea rămâne aici vreme de 90 de zile fără nicio problemă și li se vor pune la dispoziție locuri de muncă, dar și învățământ în limba maternă pentru copii.

„Ucrainenii care vin la noi speriați de război pot sta 90 de zile fără nicio problemă. Statul român le va oferi de lucru și le va asigura copiilor învățământ în limba maternă”.

„Decidenții de la București vorbesc despre un atac total atipic, fără logică militară. În acest context, simpla evocare a chestiunii nucleare pare o chestiune diabolică și care arată disperarea liderului de la Moscova”.

„Legea offshore va fi adoptată în maximum două săptămâni, există acord de principiu în Coaliție”.

„Ne putem aștepta la aproximativ 50 de mii de ucraineni care să ne treacă zilnic granița, în fuga lor din calea razboiului”, a mai susținut sursa citată.

Este a cincea zi de invazie a Rusiei în Ucraina. Tot azi a avut loc și prima rundă de negocieri între Rusia și Ucraina, însă aceasta s-a încheiat fără rezultate concrete.