Anunțul șocant pe care Ion Țiriac l-a făcut chiar azi. E oficial! Nu mai e cale de întoarcere

Anunțul șocant pe care Ion Țiriac l-a făcut chiar azi. E oficial! Nu mai e cale de întoarcere
Anunțul șocant pe care Ion Țiriac l-a făcut chiar azi. E oficial! Nu mai e cale de întoarcere

Ion Țiriac și-a ținut promisiunea și a făcut totul oficial. De mai multă vreme, s-a vehiculat informația că omul de afaceri va renunța le șefia Federației Române de Tenis. Chiar dacă însuși miliardarul a dat de înțeles că așa se va întâmpla, totul a devenit oficial abia astăzi, în Adunarea Generală a Federației.

Anunțul șocant pe care Ion Țiriac l-a făcut chiar azi

Ion Țiriac a fost ales în fruntea Federației Române de Tenis (FRT) în iunie 2019. Mulți și-au legat speranțele de venirea miliardarului în această poziție. S-a considerat că relațiile, influența acestuia vor da un suflu nou acestui sport, dincolo de rezultatele obținute de Simona Halep. Lucrurile n-au stat chiar așa, însăși alegerea lui Țiriac fiind contestată în justiție. La momentul respectiv, el a declarat că va sta în această funcţie doar şase luni, perioadă în care va avea ca obiective schimbarea statutului FRT şi clarificarea situaţiei fondurilor financiare de la MTS.

După 2 ani, a intervenit scandalul neparticipării mai multor jucătoare la Jocurile Olimpice. Invocând – pe drept sau nu – diferite accidentări, toate jucătoarele calificate pentru Tokio au ales să nu participe la Olimpiadă. Ministrul Tineretului și Sportului, dar și Comitetul Olimpic și Sportiv Român au reacționat dur. Respectivele insituții au amenințat cu stoparea banilor dați către FRT. Ba chiar cu solicitarea de despăgubiri pentru daune de imagine și financiare. Țiriac, personal sau prin intermediul FRT, a luat apărarea jucătoarelor, având un „duel verbal” cu reprezentanții respectivelor instituții.

E oficial! Nu mai e cale de întoarcere

Cu puțin timp înainte de începerea Jocurilor Olimpice, Ion Țiriac a sugerat în mod clar că nu se va mai afla în fruntea FRT. „Pe mine mă întrebaţi de acum ca persoană fizică, pentru că oamenii îşi vor alege un nou preşedinte la FRT”, a anunțat Ion Țiriac, conform DigiSport, la momentul respectiv. Astăzi, în Adunarea Generală a FRT, demisia omului de afaceri a devenit oficială.

Îmi dau demisia, Federaţia Română de Tenis trebuie să se reorganizeze complet din toate punctele de vedere. Trebuie să aibă un Consiliu Director, ceva, nişte angajaţi plătiţi, chiar plătiţi bine, ca să poată face ceva. Asta, pentru ca tenisul să nu dispară cum am dispărut la gimnastică”, a declarat Ţirac, conform Agerpres.

Întrebat care ar trebui să fie profilul noului preşedinte al federaţiei, Ţiriac a răspuns sec: “Să fie dedicat, atâta tot”.

Dacă nu e dedicat, indiferent ce leafă are nu e suficient. Adică să fie ce era profesorul meu de educaţie fizică şi sport când eram la şcoală. Adică după ce se termina ora mai stătea încă 6 ore cu noi pentru cinci sporturi diferite. Dar aici e un singur sport care are nişte moşteniri care ar trebuie, dacă se poate, întreţinute. Sigur, nu se poate cu banii care nu-i primeşte de la stat… nu e de conceput într-o ţară democratică, în care sunt legi, în care există justiţie, să ai o hotărâre judecătorească definitivă, irevocabilă şi executorie la cea mai înaltă entitate juridică din ţară şi Guvernul să nu o reprezinte… adică să nu-şi facă datoria”, a mai spus Ion Țiriac, conform sursei citate.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI