Anunţul Poliţiei Române: anvelopele de iarnă au devenit obligatorii. Şoferii care nu respectă asta riscă amenzi uriaşe

Anunţul Poliţiei Române: anvelopele de iarnă au devenit obligatorii. Şoferii care nu respectă asta riscă amenzi uriaşe
Anunțul Poliției Române, Anvelopele au devenit obligatorii

S-a deschis sezonul anvelopelor de iarnă! Poliția Română tocmai a anunțat că acestea sunt oblgatorii. Cei care nu se conformează regulii, riscă amenzi usturătoare.

Anvelopele de iarnă au devenit obligatorii

Poliția Română a anunțat oficial că începe sezonul anvelopelor de iarnă obligatorii. De asemenea, a mai transmis conducătorilor auto faptul că dacă autovehiculele nu sunt dotate cu acest fel de pneruri, riscă amenzi usturătoare de până la 2.900 de lei, dar și reținerea certificatului de înmatriculare, conform medifax.ro. Sursa citată arată că Legea cauciucurilor de iarnă a intrat în vigoare în 2011, iar toți șoferii care circulă pe drumuri publice acoperite de zăpadă,gheață sau polei sunt obligați să dețină anvelope de iarnă.

„Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă”, transmite Poliția. Anvelopele de iarnă se identifică destul de ușor, datorită prezenței pe laterale a literelor: M și S, sub forma: „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, excluzând în această categorie anvelopele marcate doar cu inscripția ,,all seasons”.

Anunțul Poliției Române. Șoferii care nu dețin anvelope de iarnă riscă amenzi usturătoare
Anunțul Poliției Române. Șoferii care nu dețin anvelope de iarnă riscă amenzi usturătoare

„Iarna și-a făcut deja simțită prezența în unele părți ale țării”

„Iarna și-a făcut deja simțită prezența în unele părți ale țării. Șoferii care circulă pe drumuri cu zăpadă, gheață sau polei trebuie să aibă montate la mașină anvelope de iarnă. Dacă circulă fără astfel de anvelope, pe asemenea drumuri, șoferii pot primi amenzi de până la 2.900 de lei. Pentru a face o alegere cât mai corectă în momentul în care vorbim despre acest gen de cauciucuri, vă prezentăm un ghid despre anvelopele de iarna și cât de multă siguranță ne oferă pe un carosabil alunecos. Este sancţionată conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Amenda pentru fapta menţionată este prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 1.305 şi 2.900 de lei) și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație”
Comunicat Poliția Română