30 mart. 2021 | 11:56

Anunțul oficial! S-a aflat noua structură școlară. Elevii iau vacanță pe 25 iunie

Știri generale
Anunțul oficial! S-a aflat noua structură școlară. Elevii iau vacanță pe 25 iunie

Elevii intră în vacanță de vară pe 25 iunie, potrivit deciziei publicată în Monitorul Oficial privind noua structură a anului școlar 2020-2021. Al doilea semestru va avea 16 săptămâni, în loc de 17.

E oficial! Elevii intră în vacanță pe 25 iunie

Ministrul Educației a anunțat că în vacanța de vară se vor putea organiza ore remediale și de recuperare, iar grădinițele vor putea organiza activități educaționale, cu acordul DSP.

„Va fi permisă organizarea orelor remediale/de recuperare chiar și in perioada vacantelor, acolo unde rata de infectare este mai mică de 6/1000. De asemenea, grădinițele vor putea organiza activități educaționale cu copiii, cu avizul DSP”, a spus luni Sorin Cîmpeanu.

„Zilele suplimentare în vacanța de primăvară se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică în toate școlile, în luna iunie”, a adăugat acesta.

Cum arată noua structură a anului școlar 2020-2021

Noua structură a anului școlar a fost publicată în Monitorul Oficial. Printre cele mai importante modificări se numără reducerea săptămânilor din al doilea semestru, 17 la 16 săptămâni pentru elevii din învățământul profesional și tehnic.

Elevii por putea participa la ore de recuperare și altfel de activități în toate localitățile care au rata de infectare de maximum 6/1000 de locuitori.

Anul școlar 2020-2021 se încheie pe 25 iunie pentru toți elevii. Cei din clasele a VIII-a au două vacanțe de Paște, prima fiind între 2 și 11 aprilie, apoi între 30 aprilie și 9 mai.

Ei vor face oral online între cele două vacanță, iar fizic pot reveni la cursuri între 10 mai și 11 iunie, când iau vacanță, urmând ca pe 22 iunie să înceapă probele scrise la Evaluarea națională 2021.

Ministrul Educației, anunț pentru elevi

Ministrul Educației Sorin Câmpeanu a declarat că elevii claselor terminale nu vor avea programul modificat. El mai spune că cele două săptămâni de vacanță suplimentară se pot transforma în zile de școală.

„2,5% din numărul total de școli nu vor putea organiza simularea acum. Conform Ordinului de Ministru, vor putea organiza simularea de îndată ce vor ieși din carantină localitățile unde funcționează aceste școli. Aș vrea să fac o precizare importantă! Școlile nu se închid pentru că elevii claselor terminale nu vor avea programul modificat!

Avem 20 de zile de vacanță. 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, între 2 și 10 aprilie, și 10 zile de vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie și 9 mai. Cele două săptămâni de vacanță suplimentară se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică.

Spun că nu se închid pentru că activitățile remediale se vor putea organiza la cerere inclusiv pe perioada vacanței de primăvară. Acest lucru va avea ca obiectiv micșorarea decalajelor generate de predarea online. De asemenea grădinițele vor putea solicita efectuarea de activități didactice cu copiii, cu avizul DSP!

Avantajul este că aceste zile de vacanță suplimentară se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică în luna iunie cu condiția respectării regulilor în școli, cu condiția bunului mers al campaniei de vaccinare în școli, cu condiția testării masive în școli”, a declarat ministrul Educației într-o conferință de presă.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A anunțat că divorțează la două ore după ce soția lui a născut, s-a logodit iar și după câteva zile a apărut cu altă femeie
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate
Digi24
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Capital.ro
Calendar ortodox pentru mai 2024. Cele mai importante sărbători religioase ale lunii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro