Anunțul oficial despre românii vaccinați. Ce se întâmplă în orașele carantinate

Anunțul oficial despre românii vaccinați. Ce se întâmplă în orașele carantinate
Anuntul oficial despre romanii vaccinati. Ce se intampla in orasele carantinate

Anunț de ultimă oră pentru românii care s-au vaccinat împotriva Covid-19. Premierul României, Florin Cîțu, are un mesaj foarte clar. Ce se întâmplă în orașele carantinate, dacă ai certificat verde.

Mesaj major pentru românii vaccinați

Prim-ministrul Florin Cîțu vine cu precizări legate de deplasările pe timp de noapte în orașele cu rată de infectare mare. De asemenea, premierul român dezvăluie dacă se închid magazinele la ora 18 sau nu.

Florin Cîțu, premierul României, a declarat, joi, 23 septembrie, că persoanele vaccinate pot ieși din casă pe timp de noapte în localitățile unde s-a impus carantina din cauza ratei mare de infectare. Singura condiție este să aibă asupra lor certificatul de vaccinare, pentru a nu risca o amendă.

Se închid magazinele la ora 18?

Totodată, șeful Executivului a mai precizat că magazinele nu se vor închide la ora 18:00, așa cum s-a vehiculat recent, în localitățile unde rata de incidență trece de 4 la mia de locuitori. Astăzi urmează o ședință, în urma căreia se vor clarifica anumite măsuri de restricție, a mai anunțat politicianul.

“Vom avea astăzi (n.r. – joi, 23 septembrie) o ședință la Guvern, pentru a adopta o hotărâre pentru a clarifica anumite măsuri. Nu se vor închide magazinele la ora 18.00 peste 3 la mie, vom elimina această cerință. Vom merge pe 6 la mie.

Iar eu am propus un lucru: în zonele carantinate, dacă ai certificat de vaccinare, noaptea poți ieși din casă. Nu mi se pare normal, dacă te-ai vaccinat, să ai restricționată activitatea!”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu, precizări despre economie și vaccinați

În continuare, premierul României a precizat că vrea ca economia țării să rămână deschisă și că putem merge mai departe doar dacă lumea se vaccinează împotriva virusului Sars-Cov-2.

“Vreau ca economia României să rămână deschisă, doar așa vom avea resurse să plătim ce avem de plătit în această iarnă și în viitor. Cei care s-au vaccinat nu pot fi restricționați pentru că unele persoane nu s-au vaccinat. Trebuie să mergem mai departe. Dacă ai certificat de vaccinare, poți să mergi mai departe, să-ți vezi de viață”, a precizat premierul român.

Ce se va întâmpla cu mall-urile

„În mall vom pune la food court, vom cere să fie izolate şi să poţi să intri cu certificatul verde, deci rămân deschise, dar cu certificatul verde. Iar acolo unde se ajunge la 6 la mie şi se face carantinarea pe timp de noapte voi permite ca cei care au certificat de vaccinare, aici vorbim de certificat de vaccinare, nu de altceva, să poată să iasă să se plimbe liber dacă doresc”, a mai transmis Cîţu.

Rata de incidență în București se apropie de 4 la mie

În Capitală, incidența a ajuns, joi, la 3.65 la mie. În acest moment, Bucureștiul se află în scenariul roșu. Potrivit noilor mărui, certificatul de vaccinare va fi necesar pentru accesul în localuri, restaurante, săli de fitness, evenimente publice și private, concerte, spectacole, piscine.