Anunţul momentului despre pensii. Vestea care îi va bucura pe toţi pensionarii din România. Se întâmplă de la 1 ianuarie 2022

Anunţul momentului despre pensii. Vestea care îi va bucura pe toţi pensionarii din România. Se întâmplă de la 1 ianuarie 2022

Nouă veste pentru pensionari! Anunțul îi va bucura pe toți vârstnicii din România. Modificarea fericită va avea loc de la 1 ianuarie a lui 2022. Ministrul Finanțelor vine cu ultimele detalii.

Veste bună pentru pensionari: se întâmplă de la 1 ianuarie

Ministrul Finanțelor vine cu un anunț foarte bun pentru pensionari. Dan Vîlceanu a anunțat recent că pensiile vor crește cu 6% chiar de la 1 ianuarie 2022. Oficialul a declarat că inflația care este luată în calcul la indexarea pensiilor nu este cea din anul din curs.

Aceasta este cu un an în urmă, motiv pentru care practic se va lua în calcul inflația din 2020 și salariul mediu brut pe economie, jumătate din salariul mediu brut. Cel din urmă a mai susținut și că dacă există o rezervă bugetară se poate face o ajustare, dar va rămâne de văzut dacă se va întâmpla sau nu acest lucru.

La moment, autoritățile sunt într-o procedură de reducere a deficitului și de consolidare fiscală, iar angajamentele sunt ferme din acest punct de vedere. Pe de altă parte, ministrul afirmă că o creștere a deficitului are legătură cu datoria publică și astfel trebuie ca autoritățile să găsească echilibrul.

Creșterea deficitului vine la pachet cu un risc foarte mare în dreptul unei zone de împrumuturi sau îndatorare la care s-ar putea ajunge. Oficialul a subliniat că această modificare este foarte sigură.

Veste bună pentru pensionari! Schimbare de la 1 ianuarie 2022
Veste bună pentru pensionari! Schimbare de la 1 ianuarie 2022

„Inflaţia pe care o luăm în calcul nu este cea din anul în curs”

„Conform legii pensiilor, inflaţia pe care o luăm în calcul la indexarea pensiilor, nu este cea din anul în curs, ci este cu un în urmă şi atunci practic se va lua în calcul inflaţia din 2020 şi salariul mediu brut pe economie, jumătate din salariul mediu brut.

Undeva în jur de 6% va fi creşterea pensiilor de la 1 ianuarie. Oricum, un lucru este cert. Pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2022. Dacă există o rezervă bugetară, putem să facem o ajustare, dar rămâne de văzut, pentru că aşa cum ştiţi, suntem într-o procedură de reducere a deficitului şi de consolidare fiscală.

Avem angajamente ferme din punctul acesta de vedere. Pe de altă parte, o creştere a deficitului are legătură cu ce mă întrebaţi mai înainte, cu datoria publică şi atunci trebuie să fim foarte echilibraţi, pentru că atunci când creşti deficitul, rişti foarte uşor să ajungi într-o zonă de împrumuturi sau de îndatorare care să devină periculoasă”, a declarat Dan Vîlceanu la Antena 3, în cadrul emisiunii ‘Income Magazine’

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI