Anunțul ministrului Muncii despre pensii. Care indemnizații nu vor crește de la 1 septembrie

Anunțul ministrului Muncii despre majorarea pensiilor de la 1 septembrie

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut un anunț despre pensii. Oficialul a declarat că „toate indemnizațiile vor crește de la 1 septembrie, mai puțin unele”. Despre venitul lunar al căror români este vorba?

Anunțul ministrului Muncii despre pensii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut un anunț despre indemnizațiile cetățenilor români. De la 1 septembrie, conform declarațiilor oficialului, toate pensiile bazate pe contributivitate vor fi majorate, mai puțin pensiile speciale.

„Aşa cum am promis, punctul de pensie se măreşte de la 1 septembrie la 1.265 de lei, ceea ce va aduce o creştere a tuturor celor aproape 5 milioane de pensii din România”, a declarat oficialul, la cererea ”Adevărul”.

Anunțul ministrului Muncii despre pensii. Care indemnizații nu vor crește de la 1 septembrie
De la 1 septembrie, toate pensiile bazate pe contributivitate vor crește

Chestionat despre pensiile speciale și despre stagnarea lor, ministrul Marius Budăi a spus că nu se vor majora pentru că accelerarea punctului de pensie se referă doar la pensiile care au la bază contributivitate.

Pensiile cresc de la 1 septembrie

Conform ultimelor statistici furnizate de Casa Națională de Pensii Publice, la finele lunii iunie, 4,67 milioane de pensionari primeau, în medie, 1.188 de lei, cu 1 leu mai mult decât în luna mai. S-a prognozat o creștere etapizată până în 2021 a punctului de pensie, iar începutul va fi pe 1 septembrie anul curent.

Anunțul ministrului Muncii despre pensii. Care indemnizații nu vor crește de la 1 septembrie
Budăi a spus că pensiile speciale nu se vor majora

De menționat este că, în 2021, când punctul de pensie va atinge apogeul, acesta va ajunge la 45% din valoarea salariului mediu brut pe economie.  Așadar, în 2019 el va fi de 1.265 de lei, în timp ce în 2020 de 1.775 de lei, iar în 2021 de 1.875 de lei. De asemenea, de precizat este și că din 2020 valoarea punctului de referință se va indexa anual cu rata inflației și 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI